İstanbul'a Beklenen Kar Geldi.THY 142 Uçusunu İptal Etti.

İstanbul bu sabah kara teslim oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışını 30 Aralık günü beklediğini açıklamıştı ve bu sabah mega kent güne kar yağışı ile başladı.

30 Aralık 2015 Çarşamba 09:34
İstanbul'a Beklenen Kar Geldi.THY 142 Uçusunu İptal Etti.






 

İstanbul'a Beklenen Kar Geldi.THY 142 Uçusunu İptal Etti.

İstanbul bu sabah kara teslim oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışını 30 Aralık günü beklediğini açıklamıştı ve bu sabah mega kent güne kar yağışı ile başladı. Kar yağışının cumartesi gününe kadar devam edeceği bildiriliyor. Öte yandan yoğun kar yağışı nedeniyle THY 142 seferini iptal etti…

Mega kentte beklenen kar yağışı bu sabah saatlerinde başladı. Kar, kenti yüksek bölgeleri başta olmak üzere; Bahçeşehir, Üsküdar ve Sarıyer’de etkisini göstermeye başladı. Kar yağışının akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek etkisini artırması ve cumartesi günü sabah saatlerine kadar aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor. Uzmanlar İstanbul’un yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 30 santimi geçebileceğini söylüyor.

Türkiye’nin dün akşam saatlerinden sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Hava sıcaklığı hissedilir derecede düştü. Bugün; Ülkenin kuzey iç ve doğu kesimlerinde görülmesi beklenen kar yağışlarının; Marmara’nın doğusu ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL BELEDİYESİ KAR NÖBETİNDE…

İstanbul’da belediye ekipleri kar nöbetine başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri, kar tedbirleri için seferber oldu. Belirlenen bazı merkezlerde tuz yığınağı yapıldı. Kar küreme ve tuzlama araçları ile yolda kalan araçları kurtarmak için çekiciler hazır tutuldu. Metrobüs durakları ve ana istasyonlarda da küreme ve tuzlama araçlarının hazır bekletildiği görüldü.

METEOROLOJİNİN 3 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU ŞÖYLE :

31 Aralık Perşembe; Kuzey iç ve doğu kesimlerde görülmesi beklenen kar yağışlarının; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Balıkesir’in kuzeyi ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor.

01 Ocak 2016 Cuma; Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Akdeniz bölgesinde görülmesi beklenen yağışların; İstanbul başta olmak üzere Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı bekleniyor.

02 Ocak 2016 Cumartesi günü; Yağışlı sistemin Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda etkili olduktan sonra yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor.”

KAR KALINLIĞININ 30 CM’Yİ AŞACAK…

Kar yağışıyla birlikte rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yer yer tipi olayı bekleniyor. Uzmanlar; Beylikdüzü, Terkos, Çatalca, Elmalı gibi bölgelerde kar kalınlığının 30 cm’yi aşacağı tahmininde bulundular.

Hava sıcaklıklarının Çarşamba gününden itibaren ülke genelinde hissedilir derecede (8-15 derece) azalacağı tahmin ediliyor. Ülke beklenen kar yağışları ve soğuk hava nedeniyle başta ulaşımda aksamlar olmak üzere buzlanma, don ve sağlık sorunları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

THY KAR YAĞIŞI NEDENİYLE 142 SEFERİNİ İPTAL ETTİ…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’da kar yağışı uyarısı hava trafiğini şimdiden etkiledi. Türk Hava Yolları beklenen kar yağışı nedeniyle iç ve dış hatlarda 142 seferini iptal etti. THY’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Değerli yolcularımız, 30-31 Aralık 2015 tarihlerinde, İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı meteorolojik beklenti sebebiyle, olası kapasite azaltılması doğrultusunda bazı seferlerimiz iptal edilmiştir. Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.turkishairlines.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz” ifadeleri kaydedildi.

Son Güncelleme: 30.12.2015 09:35
Anahtar Kelimeler:
ThyKarİstanbul
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.