İstanbul'a yıldırım şoku! | Elektrikler kesik, 8 ilçe karahlıkta

Hasdal'da bulunan BEDAŞ'a ait yüksek gerilim hattına düşen yıldırım, İstanbul'da pek çok ilçenin elektriklerinin kesilmesine neden oldu. Kesintileri daha önceden uyaran Fuat Avni, son kesintileri atladı.

14 Nisan 2015 Salı 23:20
İstanbul'a yıldırım şoku! | Elektrikler kesik, 8 ilçe karahlıkta






İstanbul'a yıldırım şoku! Elektrikler kesik, 8 ilçe karahlıkta


Hasdal'da bulunan BEDAŞ'a ait yüksek gerilim hattına düşen yıldırım, İstanbul'da pek çok ilçenin elektriklerinin kesilmesine neden oldu. Elektrik verilemeyen ilçeler arasında Şişli, Beşiktaş, Sarıyer, Kağıthane, Gaziosmanpaşa ve Beyoğlu'nun büyük bölümü var.


Twitter fenomeni Fuat Avni son kesintileri duyurmadığı için halk karanlıkta..  EDAŞ kesintinin giderilmesine çalışıldığını açıkladı, ancak saat vermedi...

Hasdal Arıcılar mevkiinde, yüksek gerilim hattına yıldırım düşmesi sonucu İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki bazı ilçeler elektriksiz kaldı. Şişli, Beşiktaş, Sarıyer, Kağıthane, Gaziosmanpaşa ve Beyoğlu'nun bazı bölgelerine saat 20.30'dan itibaren elektrik verilemiyor.

YÜKSEK GERİLİM KABLOSU KOPTU

TEDAŞ'ın Hasdal'da bulunan yüksek gerilim hattındaki kablolardan biri yıldırım düşmesi sonucu koptu. İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki bazı ilçeler elektriksiz kaldı. Olay saat 20.30 sıralarında meydana geldi. Hasdal'da bulunan ve Kağıthane İletim Hattı'na elektrik sağlayan yüksek gerilim hattındaki kablolardan biri yıldırım düşmesi sonucu koptu. Kopan kablo, Alibeyköy-TEM Bağlantı Yolu üzerine düştü. Bu nedenle, polis ekipleri iki taraflı olarak yolu trafiğe kapattı. İtfaiye ekipleri de olay yerine geldi.Kopan kablonun kaldırılması için TEDAŞ ekipleri çağrıldı.Kablonun kopması nedeniyle Şişli, Beşiktaş, Sarıyer, Kağıthane, Alibeyköy, Gaziosmanpaşa ve Beyoğlu'nun bazı bölgeleri saat 20.30'dan itibaren elektriksiz kaldı. Yapılan çalışmalar sonucu, kademeli olarak Beşiktaş ve Şişli'ye elektrik verilmeye başlandı.

BEDAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ, ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK?

Boğaziçi Elektrik Dağıtım Şirketi BEDAŞ, Avrupa Yakası'ndaki bazı ilçelerde meydana gelen elektrik kesintisiyle ilgili açıklama yaptı.

BEDAŞ'ın internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

"14.04.2015 Salı günü, saat 20.25 itibariyle sistemimizde TEİAŞ kaynaklı kesinti meydana gelmiştir. Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş, Sarıyer, Kağıthane, Gaziosmanpaşa Sultangazi ve Eyüp ilçelerimize elektrik verilememektedir. TEİAŞ tarafından sorun giderildikçe sistem tekrer enerjilendirilecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

YOL TRAFİĞE AÇILDI

TEDAŞ'ın Hasdal'da bulunan yüksek gerilim hattındaki kablolardan birinin yıldırım düşmesi sonucu kopması üzerine kapanan Alibeyköy-TEM Bağlantı Yolu yeniden trafiğe açıldı.

Kağıthane İletim Hattı'na elektrik sağlayan yüksek gerilim hattındaki kablolardan biri yıldırım düşmesi sonucu kopmuş, kopan kablo Alibeyköy-TEM Bağlantı Yolu'na düşmüştü. Polis ekipleri iki taraflı olarak yolu trafiğe kapatırken, itfaiye ekipleri de olay yerine gelerek önlem almıştı.
Olay yerine çağrılan TEDAŞ ekibi, kabloya giden enerji akımını keserek tehlikeyi önledi. Yol da yeniden trafiğe açıldı.


Son Güncelleme: 14.04.2015 23:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
pelin 2015-04-14 23:48:47

Görüntülü haber sitelerini tercih edin