İstanbul'da kar yağışı ne kadar devam edecek?

Kar İstanbul'u esir aldı. Hava ve deniz ulaşımını felç eden kar yağışı yüzünden kara yolunda ise tam bir çile var. Kar lastiği ve zincir takmadan yola çıkanların neden olduğu karmaşa öğle saatlerine kadar devam etti

31 Aralık 2015 Perşembe 14:33
İstanbul'da kar yağışı ne kadar devam edecek?






İstanbul'da kar yağışı ne kadar devam edecek?

İstanbul'da hava ve deniz ulaşımını felç eden, okulların tatil olmasına neden olan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Dün akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı boyunca Büyükşehir Belediyesi, ana yolları açık tutmak için tüm ekiplerini seferber etti. Kar yağışından 10 gün önce ana yollara yakın bölgelerde kuz ve solüsyon stokları oluşturmaya başlayan İBB  bin 114 araç ve 5 bin 450 çalışan ile yolları açık tutma mücadelesi veriyord. Bu mücadele sürerken merak edilen kar yağışının ne kadar süreceği..

YARIN AKŞAMA KADAR DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahminlerine göre İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışı yarın akşam saatlerine kadar devam edecek.

AKOM'dan alınan bilgiye göre, dün öğle saatlerinde başlayan ve yer yer tipi şeklinde devam eden kar yağışı sabaha kadar sürdü.

Ekipler ana arter ve çevre yollarında tuzlanma ve küreme çalışmaları yaptı. Sabah saatlerinde çevre yollarında trafik yoğunluğu oluştu. Özellikle kar lastiği kullanmayan araçlar trafiğin aksamasında neden olurken, ana arterlerde karla mücadelede sorun yaşanmadı.

Bin 114 araç, 5 bin 450 personelle çalışmalar devam ederken, son 24 saatte 11 bin 600 ton tuz, 235 ton solüsyon kullanıldı.

Sabah 07.00 itibariyle ölçülen kar kalınlıkları da Kartal, Beykoz, Şile köylerinde 20-30 santimetre, Ümraniye, Çamlıca, Çekmeköy'de 20-25 santimetre, Çatalca, Büyükçekmece'de 18-20 santimetre, Gaziosmanpaşa, Sultançiftliği, Göktürk'te 15-17 santimetre, Bayrampaşa, Esenler, Eyüp, Sarıyer, Beşiktaş, Fatih, Kağıthane, Arnavutköy, Pendik ve Tuzla'da 12-16 santimetre, Küçükçekmece, Başakşehir, Beylikdüzü, Silivri, Üsküdar, Kadıköy, Ataşehir 10-14 santimetre, Diğer semtlerde ise, 3 ila 5 santimetre oldu.
Son Güncelleme: 31.12.2015 14:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.