İstanbul'dan yurtiçi seferler iptal edildi

Yagmur, Fırtına ve elektrik yüklü bulutlar, İstanbul'dan yapılacak tüm yurtiçi hava seferlerinin öğleye kadar iptaline neden oldu

08 Ağustos 2014 Cuma 06:02
İstanbul'dan yurtiçi seferler iptal edildi






İstanbuldan yurtiçi uçuşlar iptal edildi

Yağmur. fırtına ve Kümülonibus (CB) bulutlarının yoğun etkisi İstanbul hava trafiğini vurdu. Atatürk Hava limanından bugün yurtiçine yapılacak tüm uçuşlar öğleye kadar iptal edildi. Yurt dışı iptal edilen sefer sayısı ise 60'ı buldu.

13.45'E KADAR İPTAL

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki tüm yurtiçi uçuşlar saat 13:45'e kadar iptal edildi. Hava alanında bekleyen vatandaşlar seferlerden umudunu kesince otellere gittiği görüldü. Atatürk Havalimanı yetkilileri, önceliğin dün iptal edilen uçuşlara verileceğini bu nedenle bugün saat 13.45'e kadar olan tüm yurtiçi seferlerin iptal edildiğini belirtti.

İstanbul için Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından uyarısı bir gün önceden yapılan elektrik yüklü bulutlar ve rüzgarıın şiddeti nedeniyle oluşan fırtına ve yağmur bugün saat 15.45’de Atatürk Havalimanı’nı da vurdu. Gündüz saatlerinde gece manzarasına bürünen Atatürk Havalimanı apron ve pistlerindeki uçaklar fırtına ve yağmur nedeniyle oldukları yerde kaldı. Bu arada uçuş trafği de durdurularak bir saat süreyle Atatürk Havalimanı’na hiçbir uçak iniş ve kalkış yapamadı. Fırtınanın ve sel gibi yağan yağmurun etkin olduğu bu bir saat içinde apronda hareket halinde olan tüm uçaklar oldukları yerde kaldı.
 Dış Hat ve İç Hatlar'da uçaklarına binmek için bekleyen tüm yolcular cam kenarlarında endişeyle dışarısını seyretti. Bir saat süreyle hava trafiğinin durması sonrası saat tam 16.45’de tekrar uçuşlar başladı. Pilotlara bulutlarının saat 22.00'ye kadar zaman zaman etkili olacağı bildirildi.

İstanbul'da 'CB' (kümülonimbus) olarak adlandırılan elektrik yüklü bulutlara pilotlar yakalanmak istemedikleri için Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşma yapamayınca başka havalimanlarına inmek zorunda kaldı. Atatürk Havalimanı’na inmek için gelen 10 uçak da yakıt kritiklerine girdiği için Ankara, İzmir ve Antalya Havalimanlarına gitti. Atatürk Havalimanı'ndan kalkacak uçaklarda da bir saatten fazla gecikmeler yaşandı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.