İşte 10 Saatlik Çatışmanın Ardından Geride Kalanlar

Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nde Hayat Bu Sabah

14 Nisan 2015 Salı 17:54
İşte 10 Saatlik Çatışmanın Ardından Geride Kalanlar






İşte 10 Saatlik Çatışmanın Ardından Geride Kalanlar

 Tentürek Dağı eteğindeki Yukarı Tütek Köyü'nde cumartesi günü PKK'lı teröristlerin askerlere ateş açmasıyla çıkan ve gün boyu süren çatışmanın ardından gergin günler geçiren Ağrı'nın Diyadin İlçesi'nde hayat bu sabah normale döndü. 
Diyadin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sürerken, esnaf bu sabah işyerlerini açtı, vatandaş da cadde ve sokaklara çıktı.

Türkiye'nin gündemine 'bomba' gibi düşen olayın ardından Diyadin'de 3 gün hayat durma noktasına geldi. Eczaneler ve fırınlar dışında hiçbir işyeri açılmazken, bugün sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için sokak ve caddelere çıktı. Esnafın işyerlerini açmasıyla ilçe yeniden hayat normale döndü. 

Cumhuriyet Başsavcılığı Yukarı Tütek olayları ilgili olarak soruşturmayı sürdürürken, etkinliğe katılanların çektikleri fotoğraflar da ilgi odağı olmaya devam ediyor. Yaklaşık 10 saat süren çatışmanın yaşandığı bölgede geride kalan boş kovanlar, patlamamış el bombaları olayın şiddetini gözler önüne seriyor. Ayrıca vatandaşların yaralı askerlerin nakli sırasında gösterdiği özen de dikkatle değerlendirildi.

'HALK, YARALI ASKERLERİ KORUDU'

Diyadin esnafından Dilaver Sarı, yaşanan olaylardan üzüntü duyduklarını ve olayların aydınlatılmasını istediklerini belirterek şunları söyledi:

"Halkın ciddi bir desteği oldu orada. Orada sivil vatandaşlar olmasaydı, alanda bırakılan askerlerin belki de hepsi birer cenaze olarak evlerine dönecekti. Oradaki halk elinden geldiği kadar yaralı askerlerin korunması için kendisini siper etmiştir. Hiç kimse istemiyor kimsenin canı yansın. Bu arada iki insanımız da yaşamını yitirdi. Bu acıların izlerini hala yaşıyoruz. Umarız bunlar son olur. Bu tür olaylar bu ülkede son bulur. Yaralı askerler son bulur. Çünkü aileleri onların dönmesini bekliyor, gözleri yollardadır. İnşallah bunları bir daha yaşamayız. Artık halk biraz huzura kavuşmalı." 

'PKK'NIN O MEVKİDE OLDUĞUNU HERKES BİLİYOR'

Olayların görgü tanığı olduğunu söyleyen esnaf Selami Kaya ise, en alt rütbedeki askerden Cumhurbaşkanına kadar herkesin, PKK'nın orada o bölgede bulunduğunu bildiğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Bir barış süreci vardır. Sivil halk 2 yıldır sürekli buraya gidiyor, geliyor. Halk ailesi ve çocukları ile birlikte gidip orada piknik yapıyor, fidan dikiyor, eğleniyor akşama kadar, sonra geliyor. Kürt halkı fedakar bir halktır. Gittik orada askerler yerlerde yatıyordu, çamurun içinde. Yaralı askerleri, kendi yaralılarımızı teslim ettik. 'PKK halkı baskı ile sindiriyormuş', asla öyle bir şey yoktur. Halk birlikten beraberlikten yana tavır alıyor." 

BELEDİYE BİNASINA TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Öte yandan Diyadin Belediye binasına dün gece kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlı saldırıda bulunuldu ve binanın camları kırıldı. Belediye Başkanı Hazal Aras ile yardımcısı Nizamettin Özden, yapılan saldırıyı kınadı. 

Belediye binasına bugün Diyadin'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü nedeniyle Türk Bayrağı asıldı.
Sedat BUDAK/DİYADİN (Ağrı), (DHA)

Son Güncelleme: 14.04.2015 17:58
Anahtar Kelimeler:
AğrıÇatışma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.