İthalat birim değer endeksi yüzde 3,3 azaldı

11 Aralık 2012 Salı 10:49
İthalat birim değer endeksi yüzde 3,3 azaldı






ANKARA (CİHAN)- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayına ait Dış Ticaret Endeksleri'ni açıkladı. Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, ihracat birim değer endeksi yüzde 1,8, ithalat birim değer endeksi ise yüzde 3,3 oranında azaldı.

İhracat birim değer endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre tarım ve ormancılıkta yüzde 8,9, balıkçılıkta yüzde 14,1, madencilik ve taşocakçılığında yüzde 3,1 ve imalat sanayiinde yüzde 1,3 oranında azaldı. İthalat birim değer endeksi, geçen yılın aynı ayına göre tarım ve ormancılıkta yüzde 12,7, madencilik ve taşocakçılığında yüzde 2,6, imalat sanayiinde yüzde 2,4 oranında düştü.

İHRACAT MİKTAR ENDEKSİ YÜZDE 13,5 ARTTI

2012 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, ihracat miktar endeksi yüzde 13,5 arttı, ithalat miktar endeksi yüzde 2,4 oranında azaldı. Ekim ayına göre ihracat miktar endeksi yüzde 22,2 artarken, ithalat miktar endeksi yüzde 0,2 oranında azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış seriye göre ise 2012 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre ihracat miktar endeksi yüzde 3,5 arttı, ithalat miktar endeksi yüzde 1,4 oranında azaldı.

İhracat miktar endeksi ana sektörler itibariyle, geçen yılın aynı ayına göre tarım ve ormancılıkta yüzde 8,9 azaldı, balıkçılıkta yüzde 79, madencilik ve taşocakçılığında yüzde 10,1, imalat sanayiinde yüzde 14,9 artış gösterdi. İthalat miktar endeksi ana sektörlere göre, madencilik ve taşocakçılığında yüzde 0,2 arttı, tarım ve ormancılık ile imalat sanayiinde yüzde 4 oranında azaldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.