İÜ Akademik Yılı Açılış Töreni öncesi eylem

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:03
İÜ Akademik Yılı Açılış Töreni öncesi eylem






İSTANBUL (CİHAN)- Öğrenci Kolektifleri üyesi grup, İstanbul Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılı Açılış Töreni öncesi eylem yaptı. Öğrencilerin açılışa alınmamasına tepki gösteren grup, açılışa gelecek siyasilere yumurta atacaklarını söyledi.

İstanbul Üniversitesi (İÜ)2012-2013 Akademik Yılı Açılış Töreni İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferas Salonu'nda yapıldı. Tören öncesi fakülte önünde toplanan Öğrenci Kolektifleri üyesi yaklaşık 20 kişi eylem yaptı. 'Zam, savaş, YÖK yasası Söylet'in AKP'nin oyununu bozacağız' yazılı pankart açan grup, 'Öğrencisiz açılış, açılış değil' 'Tüccar rektör istemiyoruz' şeklinde slogan attı.

Grup, öğrencilerin yeni akademik yılı açılış törenine alınmamasını protesto etti. Üniversitelerin açıl törenine siyasilerin katılmasını eleştiren eylemciler, üniversite yönetimini de üniversiteyi işyeri mantığı ile yönetmekle suçladı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, 'Siyasiler üniversitelere gelmeye devam ettikçe biz de yumurtalarımızla onları kapılarda bekleyeceğiz. Bugün olduğu gibi bir başka okul açılışına daha gelemeyecekler denildi.

Eylemciler, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.




CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.