İzmir'de AK Parti oy oranı düştü

İzmir'de Ak Parti'nin yerel seçimde aldıkları yüzde 35 oy bandının altında kalması parti yöneticilerinin moralini boztu.

10 Ağustos 2014 Pazar 17:16
İzmir'de AK Parti oy oranı düştü






İzmir'de AK Parti oy oranı düştü

İZMİR'de Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili oyların sayımı sona yaklaşırken, yüzde 40'ı hedefleyen Ak Parti'nin yerel seçimde aldıkları yüzde 35 oy bandının altında kalması parti yöneticilerinin moralini boztu.
AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nda seçim sonuçları Genel Merkez'in kurduğu Sonuç Alma Sistemi'nden (SAS) takip edildi. Her 30 sandık bir partilinin sorumluluğuna verildi ve sonuçlar telefonla bildirildi. SAS için 285 kişilik call center ekibi kuruldu. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Özgür Hızal ve parti yöneticileriyle birlikte İl Başkanlığı'nda sonuçları izledi. Türkiye genelindeki oy oranına sevinen partililer, İzmir'in yüzde 35 bandının altında kalmasına üzüldü. Yerel seçimde yüzde 36 oy alan AK Parti yöneticileri cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 40'ı hedefledi. AK Partili yöneticiler İzmir'de özellikle Karşıyaka, Çiğli, ve Çeşme'den gelen oy oranlarında geride kaldıkları için üzülürken Kemalpaşa ve Ödemiş'te aradaki farkın yüksek olmamasıyla moral buldu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, “Türkiye milli iradesini ortaya koydu. İzmir için de çok güzel şeyler olacak. İzmir'de gördüğümüz kadarıyla oylarımızı koruduk" dedi.
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, kutlamalar için prodüksiyon şirketiyle anlaştı. Parti önüne dev ekranlar kuruldu. Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığının kesinleşmesi halinde davul ve zurnalı kutlamaların yanısıra havai fişek de atılacak.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.