Japonya: Kuzey Kore'nin roket fırlatması kabul edilemez

12 Aralık 2012 Çarşamba 09:15
Japonya: Kuzey Kore'nin roket fırlatması kabul edilemez






TOKYO (CİHAN)- Kuzey Kore'nin füze denemelerine şiddetle karşı çıkan Japonya, Pyongyang yönetiminin bugün gerçekleştirdiği fırlatma işlemine sert tepki gösterdi.

Kuzey Kore'nin füzeyi fırlatmasının hemen ardından bir basın toplantısı düzenleyen hükümet sözcüsü Osamu Fujimura, denemeyi kabul edilemez olarak nitelendirdi. Fujimura, roket fırlatılmasını Birleşmiş Milletler'in (BM) 1874 numaralı kararının çiğnenmesi olarak yorumladı. Japon hükümetinden yetkililer, ABD ve Güney Kore ile beraber hareket ederek BM Güvenlik Konseyi'nden Pyongyang yönetimine karşı karar çıkarmaya çalışacaklarını söyledi. Tokyo, BM'nin acil olarak toplanması çağrısında da bulundu. Japon hükümetinden bir yetkili, toplantının bugün yapılabileceğini belirtti.

JAPONYA'YA FÜZE PARÇASI DÜŞMEDİ

Kuzey Kore´nin resmi haber ajansı KCNA, Kwangmyongsong-3 tipi uyduyu bugün başarıyla fırlattıklarını açıkladı. Uydunun öngörülen yörüngeye oturduğu da ifade edildi. Füzenin Japonya topraklarına düşme ihtimaline karşı da Tokyo yönetimi hazırlıklarını tamamlamıştı. Ülkenin güneyindeki Okinava'ya Patriot füzesavar sistemi yerleştirmişti. Japon yetkililer, ülke topraklarına füzeden herhangi bir parça düşmediğini kaydetti.

Komünist yönetim altındaki Kuzey Kore, geçtiğimiz Nisan ayında da benzer bir deneme yapmıştı. Ancak bu denemede roket 150 kilometre yükseldikten sonra parçalanarak dünyaya düşmüştü. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.