"Kabe'deki Osmanlı Revakları´nı Türk şirketi restore ediyor"

11 Aralık 2012 Salı 18:55






AŞKABAT (CİHAN)- Türkmenistan´da bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Kabe'deki Osmanlı Revakları hakkında açıklama yaptı. Koru, Suudi Arabistan yönetiminin revaklar ile ilgili Türkiye´nin hassasiyetine çok önem verdiğini söyledi.

Aşkabat´ta Türk basınına konuşan Bakan Yardımcısı Koru, türkmenistan ziyareti öncesi Bahreyn´e ve Suudi Arabistan´a gittiğini ve bu vesileyle Mekke´de Harem-i Şerifi ziyaret etme imkanı bulduğunu söyledi. Oradaki revaklar ile ilgili gelişmeleri Türk kamuoyunun merak ettiğini ve revaklar ile ilgili bir proje yapıldığını söyleyen Koru; Bu proje çerçevesinde revakların bir bölümü Harem içerisinde başka bir bölüme taşınıyor. Taşınma işlemi başlamış durumda. Bu işi Türk firması yapıyor. Türk firmasının sahibi, yöneticileri ve proje koordinatörü ile bir araya gelme imkanımız oldu. Toplantıda çok ayrıntılı bilgi aldık. Suudi Arabistan yönetimi revaklar ile ilgili Türkiye´nin hassasiyetine çok önem veriyor. diye konuştu.

Koru, bundan dolayı restorasyon konusunda uzmanlaşmış bir firmaya bu işi verdiklerini söyleyerek, Türk firmasının revaklar ile ilgili altyapı çalışmalarını büyük maharetle yaptığını birinci elden müşahade ettiklerini kaydetti.

Revakları başka bir yerde muhafaza edeceklerini ve o bölgeyi daha uygun hale getirdikten sonra Haremin içerisinde planda öngörülmüş yere taşıyacaklarını belirten Büyükelçi Koru, revakların önemli bir bölümünün şu anda bulunduğu yerde kalacağının altını çizdi.

Geçtiğimiz günlerde Kâbe çevresindeki genişletme çalışmaları sırasında Osmanlı dönemine ait revakların yıkılıp yıkılmayacağı tartışmaları çıkmıştı.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.