Kaçakçılar komutan kaçırdı, bordo bereliler sınırı geçti

Suriye Sınırında kaçırılan Türk komutanın akibeti bilinmiyor. Kaçakçılar tarafından kaçırılan komutanın IŞİD'e teslim edilmesinden endişe ediliyor.

05 Ocak 2015 Pazartesi 03:37
Kaçakçılar komutan kaçırdı, bordo bereliler sınırı geçti






Kaçakçılar komutan kaçırdı, bordo bereliler sınırı geçti

Suriye sınır hattı boyunca bir türlü durduralamayan kaçakçılığın boyutları büyüyor. Ağır silanlar, atlı araçlı birliklerle sık sık sınırı taciz eden kaçakçılar Yavuzlu Köyü yakınlarında bir astsubayı kaçırdığı ortaya çıktı. Genelkurmay bu konuda henüz açıklama yapmadı, ancak Habertürk Gazetesi, kaçırılan Astsubay'ın kurtalırması için bordo berelilerin sınırı geçtiğini duyurdu.

KAÇAKÇILARLA ÇATIŞTA AMA MERMİSİ BİTTİ

Kilis’e bağlı Yavuzlu Köyü kırsalında önceki gün Öncü Karakolu’na bağlı askerler, hudut hattını kontrol ederken sınırdaki mayınlı bölge çevresinde bir grup kaçakçı tespit etti. Askeri birlik kaçakçıları takibe alırken, birliğin komutanı olarak görev yaptığı öğrenilen bir astsubay, atıl durumdaki doğalgaz boru hattı vanası yakınlarında kaçakçı grubun peşinden sınırın Suriye tarafına geçti.

 ÜÇ HELİKOPTERLE OPERASYON DÜZENLENDİ

Habertürk'ten Veysi İpek'in haberine göre; Sınır ötesine geçen astsubay geri dönmeyince, kaçırıldığı anlaşıldı ve bölgede alarma geçildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilerden, sınırı geçen ve mermisi biten astsubay başçavuşun kaçakçılar tarafından rehin alındığı öğrenildi. İddiaya göre bu bilgi üzerine Genelkurmay Başkanlığı ve 2. Ordu Komutanlığı’nda yapılan değerlendirmelerden sonra Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı bordo berelilere operasyon için hazırlık emri verildi.


SURİYE TOPRAKLARINA İNDİRME YAPILDI İDDİASI


Bordo bereliler operasyon için hazırlık yaparken bölgeye İnsansız Hava Araçları (İHA) yönlendirildi. Harekât merkezinde insansız hava araçlarından gönderilen görüntüleri izleyen Orgeneral Adem Hudidi, kaçakçıların Türkiye sınırına yakın bir yerde mola vermesi üzerine operasyonun düğmesine bastı. Emirle bordo bereliler, 3 helikopterle düzenledikleri nokta operasyonla kaçakçıların elindeki astsubayı kurtarmak için indirme yaptı. Kaçakçılar ile bordo bereliler arasında çatışma yaşanmadığı belirtilirken astsubayın akıbetiyle ilgili resmi makamlar açıklama yapmadı.

TÜMGENERAL AKYÜREK: KONUYLA İLGİLİ BİLGİYİ GENELKURMAY VERİR

Habertürk’ün ulaştığı, Kilis’teki askeri birliklerin bağlı olduğu Malatya 2. Ordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, “Kilis’teki kaçırma olayını sizden (Habertürk Gazetesi) öğrendik. Biz bilgi veremiyoruz, Genelkurmay Başkanlığı Basın Yayın Birimi’yle irtibata geçin” dedi. “Başçavuş, operasyon yapılarak kurtarıldı” sözü üzerineyse “Şu an kaçırma olayı yok. Sizden öğrendik, araştırıyoruz. Genelkurmay Başkanlığı’nı arayın. Açıklama yapılacaksa Genelkurmay Başkanlığı yapar” diye konuştu.
Son Güncelleme: 05.01.2015 03:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.