Kağıt toplayıcılar Avanak Avni'yi çaldı

Logar kapakları, trafik levhaları, sokak tabelaları, bina girişlerindeki pirinç harfleri sökerek çalan kağıt toplayıcılar sokaklarda kültür sanat eserlerini çalarak ortadan kayboluyor.

18 Aralık 2018 Salı 01:50
Kağıt toplayıcılar Avanak Avni'yi çaldı






Kağıt toplayıcılar Avanak Avni'yi çaldı


Türk karikatürünün en önemli simgelerinden biri olan Avanak Avni ve çizeri nlü karikatürist Oğuz Aral'a saygı için Kadıköy'de dikilen anıt heykeller, kağıt toplayıcıların saldırısına uğradı. Oğuz Atay'ın heykelini ağır olduğu yerinden kaldıramayan hırsızların Avanak Avni'yi çalarak kaçması çevre esnafın tepkisine neden oldu.

Olay, Hasanpaşa Mahallesi, Kurbağalıdere Caddesi'nde geçtiğimiz Perşembe günü gece saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, ünlü Karikatürist Oğuz Aral'ın yarattığı karakterlerden biri olan Avanak Avni'nin heykeli, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce balyozla kırılarak çalındı.

Heykelin çalındığını fark eden belediye görevlileri, durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, heykelin bulunduğu yerde incelemelerde bulundu. Polis ekipleri, çevrede bulunan güvenlik kamera görüntülerini incelemeye alırken olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Çalınan heykelin yakınında bulunun esnaf Yavuz Demir, "Geçtiğimiz Perşembe günü olmuş bu olay, biz de burada esnafız zaten. Bunu yapan büyük ihtimalle geri dönüşümcüler değerli bir maden olduğunu veya demir yığını olduğunu düşünüp, satmak için çaldılar. Diğer heykeli de götürürlerdi biraz hafif olsaydı. Çok ağırdı ki, götüremediler. Küçükten yana şanslarını denediler. " diye konuştu.


 

Anahtar Kelimeler:
Avanak Avni
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.