Kahramanmaraş'ta mülteci kenti krizi

Son iki gündür bölgede gerginliği yükselten PKK yandaşı gruplar, özellikle Sivricehöyük yakınlarına mülteciler için konteyner kent kurulmasını istemiyor.

04 Nisan 2016 Pazartesi 10:43
Kahramanmaraş'ta mülteci kenti krizi






Kahramanmaraş'ta mülteci kent krizi

Suriyeli mülteciler için geçici barınma merkezinin kurulmasına karşı çıkan HDP'lilere polis müdahale etti. Son iki gündür bölgede gerginliği yükselten PKK yandaşı gruplar, özellikle Sivricehöyük yakınlarına mülteciler için konteyner kent kurulmasını istemiyor. Daha önce Kobani'den gelen mülteciler uğruna kendisini ateşe veren HDP'lilerin, Suriyeli Türkmen ve Arap mültecilere karşı direnmesi manidar bulundu.

KOBANİ BİTTİ MÜLTECİ KONUKSEVERLİĞİ DE BİTTİ

Terör örgütü YPG - PYD'nin Kobani ve çevresini tamamen işgal etmesinin ardından yeni Suriyeli mültecilere olan ilgisi kaybolan HDP'liler bu kez Kahramanmaraş'ı karıştırmaya kalktı. Sivricehöyük köyü yakınlarına kurulmak istenen 40 bin kişilik mülteci kentinin köy merasını tamamen ortadan kaldıracağını savunan vatandaşlar bu kararın keyfi bir şekilde alındığını ileri sürdü.
Kahramanmaraş'a yeni bir çadır kent kurulması çalışmalarına karşı çıkan ve şantiyeye yürümek isteyen gruba Jandarma ekiplerince  müdahale edildi, başına taş isabet eden üsteğmenin yaralandığı olaylarla ilgili 6  kişi gözaltına alındı.

ŞANTİYEYE YÜRÜYÜP TAŞ ATAN GRUBA BİBER GAZLI MÜDAHALE

Kahramanmaraş'ta, Suriyeli sığınmacıların barınacağı konteyner kentin yapımına karşı çıkan Sivricehöyük Mahallesi sakinlerinin bugünkü eylemine katılanlardan bir grup, şantiye alanına yürümek istedi. Güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen alana girmek isteyen ve taş atan gruba biber gazıyla müdahale edildi. Bu sırada başına taş isabet eden bir üsteğmen yaralandı. Bu sırada alanda bulunan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ile eski milletvekili Sabahat Tuncel ve CHP Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç, güvenlik güçlerinin müdahalesine tepki gösterdi. Jandarma ekipleri ise gerginlik sırasında güvenlik güçlerine taş attığını saptadığı 6 kişiyi gözaltına aldı.
Son Güncelleme: 05.04.2016 01:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.