Kahramanmaraş'ta kurutmalık kırmızı biber hasadı tamamlandı

11 Aralık 2012 Salı 14:15
Kahramanmaraş'ta kurutmalık kırmızı biber hasadı tamamlandı






KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Kahramanmaraş´ta kurutmalık kırmızı biber hasadı tamamlandı.
Kendine has aroması, tadı ve kokusuyla yemeklerin vazgeçilmez baharatı olan Maraş biberi, Avrupa Birliği ülkelerine de ihraç ediliyor. Kahramanmaraş merkez, Türkoğlu ve Pazarcık ilçelerinde yaklaşık 6 bin dekar alanda ekimi yapılan kırmızı biberden, her yıl 15 bin tona yakın ürün elde ediliyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, Maraş biberinin şehrin ekonomisi için önemli bir ürün olduğunu belirtti. Kahramanmaraş denince akla gelen üründen birinin kırmızı biber olduğunu ifade eden Emiralioğlu, Mart ayında başlayan sürecin artık sonuna geldik. Şu an itibariyle ilimizde kırmızı biber hasadı tamamlandı. Biz de Kahramanmaraş'ın geleneksel ürününün daha da katma değer kazanması için gayret ediyoruz. diye konuştu.





CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.