Kamalak: Suriye'de 72 milletle karşılaşırız, sonunda ülke bölünür

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:04
Kamalak: Suriye'de 72 milletle karşılaşırız, sonunda ülke bölünür






ANKARA (CİHAN)- Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, son yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye'nin Suriye ile adım adım savaşa sürüklendiğini söyledi. Suriye'ye Türk askerinin 15 dakikada girebileceğini belirten Kamalak, Savaş uçağımızın düşürülmesi, Suriye ve Ermeni yolcu uçaklarının Türkiye'ye indirilmesi gibi uygulamalar dostlukları pekiştirici uygulamalar değil. Son olarak sınırlarımıza asker yığdık ve karşılıklı top atışları başladı. Son yaşanan gelişmeler sonrası Türkiye adım adım savaşa sürükleniyor. Suriye ile yapacağımız savaş sadece Suriye ile sınırlı değil. Orada 72 milletle karşılaşırız. Bunun sonunda ülke bölünür. şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin genel merkezinde son gelişmeleri düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Hakkari Çukurca'da 2 karakola yapılan baskın sonucu 3 askerin şehit edildiğini belirten Kamalak, Yutkunuyoruz, duraklıyoruz. Söyleyecek söz bulamıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. dedi. Milli Görüş'ün dışında hiçbir partinin terörü önleyemeyeceğini söyleyen Kamalak, Milli Görüş'ün dışındaki partilerin zihniyetleri aynıdır. İnanç yapıları, felsefeleri ve teröre yaklaşım biçimleri aynıdır. Dolayısıyla Milli Görüş'ün dışındaki hiçbir zihniyetin terörü önlemesi, akan kanı durdurması, annelerin göz yaşını silmesi mümkün değildir. diye konuştu.

Hükümetin dış politikasının baştan sona yanlış olduğunu vurulayan Kamalak, Yazık ki Türkiye'mizin dış politikasını mevcut iktidar belirlemiyor. Belirli mihraklar belirliyor. Türk hükümeti de yazık ki bu politikaları uygulamakla görevli. Ak parti hükümeti adeta batının uydusu durumundadır. Onun yörüngesine girmiş o yörüngeden ayrılamaz bir durum almıştır. Nasıl ki, bir uydu yörüngesinden ayrılamaz ise mevcut iktidarda batının belirlemiş olduğu politikalardan ayrılamıyoruz. açıklamasında bulundu.

1,5-2 yıl önce İran-Türkiye ve Suriye'nin bir kardeşlik ortamı oluşturduğunu ve bu durumdan birilerinin rahatsızlık duyduğunu belirten Kamalak, Suriye ile karşılıklı ziyaretler yapılıyordu., Ortam bakan toplantıları ve ortak askeri tatbikatlar yapılıyordu. Bu birliktelikten birilerine rahatsız oldu. Kardeşler düşman haline geliverdi. dedi.

PARTİMİZE KATILMA KARARI ABDÜLLATİF ŞENER'İNDİR

Bir gazetecinin Abdüllatif Şener'in Saadet Partisi'ne katılacağı ile ilgili haberler yer alıyor basında. Bu konuda neler söyleyeceksiniz? şeklindeki sorusuna Kamalak şu cevabı verdi: Biz Milli Görüş partisiyiz. Amacımız ve ilkelerimiz belli. Bu ilkelere sahip çıkan bu amaç için bende varım diyen herkese kapımız, kollarımız ve gönlümüz sonuna kadar açık. Partimize katılıp katılmama konusu değerli bakanımız Abdüllatif Şener'e aittir. Bu milletin bütün fertleri için kapımız sonuna kadar açıktır. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.