Kandil'den gelen telsiz çağrıları boş kaldı

Cizre'de PKK'ya yönelik operasyonlarda örgütün telsiz haberleşmesi çökertildi. Örgütün Cizre sorumluları Kandil'den gelen telsiz çağrılarına cevap veremez hale geldi.

26 Ocak 2016 Salı 16:50
Kandil'den gelen telsiz çağrıları boş kaldı






Kandil'den gelen telsiz çağrıları boş kaldı

Son Dakika Cizre, Terör örgütüne yönelik operasyonların odak noktası haline gelen Cizre'de PKK'lar ağır darbe aldı. Örgütün Kandil ve Kobani'den gelen telsiz talimatları militanlar tarafından artık cevapsız bırakılıyor. Telsiz çağrılarına cevap veremeyen Doktor, Dijvar ve Agir kodlarını kullanan teröristlerin öldürüldüğü ya da bölgeden kaçtığı tahmin ediliyor.

ÖRGÜTÜN SÖZDE MAHKEMESİ ORTAYA ÇIKARILDI

Güvenlik güçlerinin Nur Mahallesi'ndeki operasyonunda, terör örgütü PKK mensuplarının sözde mahkeme olarak kullandığı bir bina ortaya çıkarıldı.

Bina içerisinde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri, örgütün sözde bayrak ve flamaları bulundu. Mahkeme gibi düzenlenmiş evde, bir bölümü yanmış çok sayıda tutanak ele geçirildi. (AHABER)

132 TERÖRİST SAĞ ELE GEÇİRİLDİ

Cizre'de son durum, Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" operasyonu sürüyor. Operasyon kapsamında 446 terörist etkisiz hale getirildi, 132 terörist sağ olarak ele geçirildi, 432 barikat kaldırıldı, 126 hendek kapatıldı.

Büyük kısmı teröristlerden temizlenen ilçenin sadece Sur ve Cudi mahallelerinde güvenlik güçleriyle terör örgütü mensupları arasında çatışmalar sürüyor.

TELSİZ ÇAĞRILARI CEVAPSIZ KALDI

Operasyonda sıkışan örgütün "Agir", "Doktor" ve "Dijvar" kod adlı sözde Cizre sorumluları, Kandil'den gelen telsiz çağrılarına yanıt vermiyor. Bu teröristlerin, etkisiz hale getirildiği ya da ilçeden kaçtığı değerlendiriliyor.

"Sipan" kod adlı terörist ise yaralandı. Terör örgütü PKK'nın uzantısı YPS'nin (Sivil Savunma Birlikleri) sözde Cizre sorumlusu Rüzgar Y. ise güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada etkisiz hale getirildi. Terör örgütü uzantısı "YPS-Jin"in kuruluş bildirgesini okuyan terörist S.H.K. da ilçeden çıkmaya çalışırken yakalandı.


Son Güncelleme: 26.01.2016 16:56
Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Cizre
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.