Kansızlar lobisi devreye girdi: O ilaç şirketine tehdit

Güneydoğu'da askeri birliğe ücretsiz ilaç gönderen işadamı, uluslararası ilaç şirketleri ile yerli işbirlikçilerinin hedefi haline geldi.

11 Nisan 2016 Pazartesi 08:53
Kansızlar lobisi devreye girdi: O ilaç şirketine tehdit






Kansızlar lobisi devreye girdi: O ilaç şirketine tehdit

Türk askerinin acil ihtiyaç duyduğu bir ilacı tırlarla kışlaya bedelsiz ulaştıran işadamı, uluslararası ilaç şirketlerinin boy hedefi haline geldi. Bugün Zaman Gazetesi'nde manşetten verilen haberde Türk şirketinin vatansever tutumu uluslararası ilaç şirketleri ile yerli işbirlikçilerini kızdırdı.

Güneydoğu’da Mehmetciğe yüzbinlerce liralık kanama durdurucu ankaferd adlı ilacı ücretsiz gönderen vatansever işadamı, ilaç lobilerinin ve hainlerin hışmına uğradı. işadamı Eyüp Vedat Fırat, “Operasyon süresince askerlerimize ücretsiz ilaç vermeye devam edeceğiz. Bu vatan için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Gürültülü ve değişken gündemin arkasında gözden kaçan imrenilecek bir vatanseverlik ve iğrenilecek bir ihanetin aynı olay içinde nasıl yaşandığına belgeleri ve tanıklarıyla ulaştı.

Bu ihanet ve insan öyküsü, vatansever bir ilaç firması sahibinin, tamamen yerli ve milli formüllerle ürettiği dünyanın en iyi kanama durdurucu ilacını Güneydoğu’da teröristlerle çatışan Türk askerlerine ücretsiz göndermesiyle başlıyor. Devamıysa rakip uluslararası ilaç kartellerinin, içerideki “daha çok asker ölsün, ülke kaosa girsin”ci ihanet cephesiyle işbirliği içinde malum medya üzerinden yürüttüğü linç kampanyasıyla getiriliyor.

Eyüp Vedat Fırat, yaklaşık 10 yıllık bir geçmişe sahip İmmün adlı ilaç firmasının sahibi. İlaç firmasından kazandığının önemli kısmını çeşitli milli ve manevi meselelere bağışlayan Fırat, Filistin ve Kızılay gibi yerlere milyonlarca liralık çok sayıda bağışta bulundu. Bu bağışlar, devlet tarafında altın madalyayla ödüllendirildi.

Onlarca askerin hayatı kurtuldu

Birkaç yıl önce, dünyadaki tüm muadilleri arasında kanamayı en hızlı ve kesin durduran Ankaferd adlı ilacı geliştirdi. İlaç başta hemofili hastalarının kanamaları ve askeri yaralanmalar olmak üzere birçok alanda kanama durdurucu olarak kullanılıyor. Türkiye’de kendisini kabul ettiren Ankaferd, son zamanlarda Avrupa’ya da ihraç edilmeye başlandı ve küresel ilaç tröstlerinin bu alandaki piyasasını ciddi biçimde sarstı.

Diğer yandan, bölücü terör örgütüne karşı adeta savaş veren Mehmetçikler arasında, kanamayı 1 dakika içinde durduran bir ilacın bulunduğu haberi yayılınca, askerler kendi aralarında para toplayıp internetten satış yapan aracı firmalardan ilacı temin etmeye başlıyor. Bu süreçte Diyarbakır Sur’da PKK ile çatışan bir grup devre arkadaşı asker bu ilacı internetten temin edemeyince, üretici firma olan İmmün İlaç’ı arıyorlar. Fırat, para kabul etmiyor, ilacı ücretsiz göndereceğini belirtiyor ve gönderiyor da. Usul gereği fatura düzenlemesi gerektiğinden, her gönderdiği parti için faturalar oluşturup, “%100 iskonto” ibaresini düşüyor. İlaçları gönderirken, bir de not yazıp kolilerin arasına koyuyor. Notu okuyan askerler çok duygulanıyor ve fotoğrafını sosyal medyada yayınlıyorlar. Fırat’ın vatansever davranışı sosyal medyada övgü alarak yayılırken, Ankaferd ilacı da yaralanan birçok askerin hayatını kurtarıyor.

Askerlerin ölmemesi birilerini rahatsız etti

İçerideki ihanet şebekesi ve uluslararası ilaç lobileri işte bu aşamada devreye girdi. Son 1 hafta boyunca bazı televizyon, gazete ve ajanslarda, Fırat’ın yaptığı vatanseverliği ve ilacını karalama kampanyası, Posta gazetesinin 8 Nisan tarihli sayısında “Kansızlar” manşetiyle çıkmasına kadar vardırıldı. İlacın aslında askerlere hiç gönderilmediği, hayat kurtarmak yerine tam tersine ölüme neden olduğu, faturaların sahte olduğu, Fırat’ın TSK’ya ilaç satmak istediğinden bu yollara başvurduğu ve daha birçok yalan uyduruldu.

ZAMAN, firma sahibi Eyüp Vedat Fırat ve Sur’da PKK’ya karşı çatışan, yaralanan askerlerine Ankaferd’i uygulayıp hayatlarının kurtulduğuna şahit olan (adı bizde mahfuz) Komutan’a ulaştı. Olaya ilişkin buraya kadar aktardıklarımızı, ikisinin anlattıklarına dayanarak verdik.

Fırat, iftiraya uğramalarının nedenlerini şöyle sıralarken şunları söyledi: “Ürünümüz tamamen yerli ve benzerlerinden çok daha kısa sürede kanamayı durduruyor. İlacı gönderdiğim askerler hem mektubumu hem de ücretsiz olduğunun kanıtı faturaları sosyal medyada paylaşınca, bu durum halkta duygusal bir coşkuya yol açtı. Tüm bunlar linç edilmem için yeter de artar. Piyasada rakibimiz olan yabancı ilaç firmaları daha önceden de bize tuzaklar kuruyor, önümüze bürokratik duvar örüyordu. Daha önce uluslararası büyük firmalar şirketimizi satın almak için geldiler, biz satmadığımız için bizi yok etmeye çalışıyorlar. Türkiye’de üretilen yerli ve milli bir ilacın önünü kesmek isteyen küresel ilaç tröstleriyle, çatışmalarda daha çok askerimizin ölmesini, ülkenin böylece kaosa girmesini isteyen ihanet çevrelerinin yolu bu linç kampanyasında kesişti”.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan semih Beşe 2019-04-29 13:12:30

Helal olsun Vedat Fırat 8