Karabük´ün `temiz´ suyu Kastamonu´dan

11 Aralık 2012 Salı 17:06
Karabük´ün `temiz´ suyu Kastamonu´dan






KASTAMONU (CİHAN)- Kastamonu Karasu kaynağından alınan içme suyu, Karabük il merkezi ve Safranbolu ilçe merkezine 'İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik'te belirtilen standartta ulaştırılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12.12.2012 tarihinde Ankara´dan aynı anda açılacak 112 tesis arasında Karabük Su Arıtma Tesisi de bulunuyor. Devlet Su İşleri (DSİ) Kastamonu 23. Bölge Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada; Karasu kaynağından geldiği belirtilen ve Karabük il merkezi ile Safranbolu ilçe merkezinde kullanıma sunulan içme suyunun 'İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik'te belirtildiği gibi arıtılacağı ifade edildi.

DSİ Kastamonu 23. Bölge Müdürü Bayram Tiryaki yaptığı açıklamada, 2002 yılında Karabük il merkezi ve Safranbolu ilçe merkezinin içme suyu probleminin çözümü için Kastamonu Karasu kaynağından alınan suyun isale hattıyla Karabük ve Safranbolu ilçe merkezlerine 2008 yılında tamamlanarak ulaştırıldığını ifade etti. Tiryaki, bu süreçte içme suyunun 'İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkındaki Yönetmelik'te belirtilen kriterlere getirilmesine yönelik çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Karabük içme suyu arıtma tesisinin Mayıs 2011 yılında inşaatına başlandığını, Mayıs 2012 yılında da bitirildiğini aktaran Tiryaki, tesisin 17 milyon 905 bin 320 TL´ye mâl olduğunu kaydetti. DSİ 23. Bölge Müdürü Tiryaki; açılışı gerçekleştirilip hizmet verecek yeni tesisin su kalitesi ile ilgili de bilgilendirmelerde bulundu. Karabük il merkezi ve Safranbolu ilçe merkezinde kullanılan suyun sertlik oranı 75-150 CACO3mg/l aralığına çekildiğini vurgulayan Tiryaki, tesisin 2025 yılına kadar Karabük il Merkezi ve Safranbolu ilçe merkezinin günlük ihtiyacını karşılayacağının altını çizdi. Ek kısımların da yapılması halinde bu sürenin 2040 yılına kadar uzayabileceğini vurguladı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.