Karboğazı Turizm Bölgesi Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın onayını bekliyor

12 Aralık 2012 Çarşamba 09:18
Karboğazı Turizm Bölgesi Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın onayını bekliyor






MERSİN (CİHAN)- Mersin´in Tarsus ilçesine bağlı Gülek beldesi Karboğazı Turizm Bölgesi çevre düzeni için Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın onayının beklendiği belirtildi.

Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, Karboğazı Kayak Merkezi'nin 1/25 binlik çevre düzeni planının birinci etabının tamamlanarak yüklenici firma tarafından Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'ne sunulduğunu belirtti.

1/25 bin ölçekli Mersin-Tarsus-Gülek-Karboğazı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi çevre düzeni planının son değerlendirme toplantısının Ankara´da yapıldığını aktaran Çelik, Toplantıda Turizm ile Gençlik ve Spor Bakanlığı uzmanları Karboğazı'nın konum itibariyle çok önemli bir turizm bölgesi olduğunu söyledi. Buranın sadece kayak değil, pek çok turizm çeşitliliğine sahip olduğu belirtildi. Uzmanlar bölgenin Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi´nin de önemli bir ayağını oluşturduğunu vurguladı. dedi.

Değerlendirme sonrasında plan onayı için Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın onayına sunulmasına ve gecikmeksizin alt ölçekli 1/1000'lik ve 1/5 binlik planların ihale edilmesine karar verildiğini dile getiren Çelik, bundan sonraki çalışmaların Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da destekleriyle daha da hızlanacağını ve önümüzdeki yıl içerisinde ihaleye hazır hale getirileceğini ifade etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.