Karşıt görüşlü öğrencilerin eylem gerginliği

13 Aralık 2012 Perşembe 17:21
Karşıt görüşlü öğrencilerin eylem gerginliği






KOCAELİ (CİHAN)- Kocaeli Üniversitesi'nde karşıt görüşlü iki öğrenci grubunun, aynı yer ve saatte eylem yapmak istemesi gerginliğe neden oldu. Üniversite yönetimi, iki gruba da saat 12.30´da Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü Sosyal Tesisleri önünde eylem yapmaları için izin verdi. Sosyal Tesisler önünde toplanan iki grubun birbirlerinin aleyhinde slogan atmaları gerginliği daha da arttırdı. Gerginlik nedeniyle, Umuttepe Kampüsü'ne Çevik Kuvvet polisi ve panzer takviyesi yapıldı.

İki grup arasına barikat kuran ekipler, gerginliği yatıştırmaya çalıştı. Gruplardan birinin temsilcisi, aynı yer ve saatte iki gruba da eylem izni verilmesi nedeniyle, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak´la tartıştı. Çeşitli sloganlar atan grup üyeleri, daha sonra saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Grup, polisin uyarısı üzerine eylem alanından ayrıldı. Diğer gruptakiler ise Sosyal Tesisler´in önünden üniversitenin ana girişine kadar yürüdü. Burada halay çeken ve açıklama yapan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.