Kasa hırsızlığı çetesi çökertildi

14 Aralık 2012 Cuma 15:19
Kasa hırsızlığı çetesi çökertildi






İSTANBUL (CİHAN)- İstanbul´da girdikleri iş yerlerindeki kasalardan 250 bin liralık hırsızlık yaptıkları ileri sürülen 15 kişi gözaltına alındı. Telefon konuşmalarında 'Halı saha maçına gidiyoruz' diyerek buluştukları tespit edilen çetenin 11 üyesi sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Fatih ve Üsküdar´da bulunan iş yerlerinde meydana gelen kasa hırsızlığı ile ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon düğmesine bastı. Para kasalarını oksijen tüpü veya murçla açarak hırsızlık yaptıkları ileri sürülen şüphelilerin, kendi aralarındaki telefon konuşmalarında, 'Halı saha maçına gidiyoruz' diyerek hırsızlık için buluştukları tespit edildi. Fatih, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece ve Sultangazi´de bulunan 19 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı baskında çetenin elebaşları Hamdullah B. (31) ile Mehmet Latif S.´nin (25) de aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

Daha önceden benzer suçlardan poliste kayıtları olduğu belirlenen şüphelilerin, 16 iş yerinden toplam 250 bin liralık kasa hırsızlığının da aralarında bulunduğu 23 ayrı suç olayına karıştıkları tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Üsküdar Adliyesi´ne sevk edilen 15 şüpheliden 11´i tutuklanıp cezaevine sevk edildi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.