Kastamonu Entegre, 'önce sağlık' dedi

11 Aralık 2012 Salı 17:07
Kastamonu Entegre, 'önce sağlık' dedi






KASTAMONU (CİHAN)- Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait Yonga Levha Tesisi'nden çıkan dumanın, geçtiğimiz yıllarda şehir merkezine kadar ulaşması Kastamonu halkını aşırı derecede rahatsız ediyordu. Fabrika bacasına, çevre kirliliğini önlemek için bir milyon dolarlık filtre takıldığı bildirildi.

Vali Erdoğan Bektaş ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cengiz Albayrak, Dereköy Basmacılar mevkiinde bulunan Kastamonu Entegre´ye ait Yonga Levha Tesisi'ni inceleyerek, Kastamonu Entegre Fabrikalar Direktörü Enüs Koç'tan fabrika hakkında bilgi aldı.

Yeni baca sistemini kurarak halkı bu eziyetten kurtardıklarını söyleyen Enüs Koç, Vali Bektaş ve Cengiz Albayrak ile beraber fabrikayı gezdi. Sürekli gelişen teknolojiye paralel yenileşmenin kaçınılmaz olduğunu belirten Kastamonu Entegre Fabrikalar Direktörü Enüs Koç, ''Buna ayak uyduramayan fabrikalar battı. Fabrikayı 3 -4 yıl sonra taşıyacak olmamıza rağmen, bu geçici süre için 13 milyon dolarlık yatırım yaptık. Çevreyle alakalı bir milyon dolara filtreleme sistemi yaptık. Halkımız her şeyin en iyisine layık.'' dedi. Koç, toplam 90 milyon dolarlık yatırımla fabrikayı taşıyacaklarını belirtti.

Vali Bektaş, incelemelerin ardından düzenlediği basın toplantısında, fabrika bacasına filtreleme sistemi takıldığını ifade ederek, bununla insan sağlığı konusunda önemli bir adımın atıldığını söyledi. Kastamonu'ya ilk geldiğinde vatandaşlardan fabrikanın çevre kirliliği yaptığına dair şikayet aldığını ifade eden Bektaş, ''Fabrikamıza bu işi çözmelerini rica ettik, onlar da bu işi çözdüler. Ekonomi önemli, ama sağlık her şeyin başında geliyor. Bu yatırımların işletmelere maliyeti yüksek ama bu işi yapmayanlar uzun vadede battılar. Baca iyileştirmeyle yola çıkınca ürün kalitesi de artar.'' diye konuştu.

Enüs Koç da Kastamonu Entegre olarak ismimizi Kastamonu´dan aldık ve ilk yatırımımızı da burada yapmış olduk. Bu durumdan dolayı gurur duyuyoruz. Yurt dışında olan fabrikalarımızda ise Kastamonu isminin geçmesini istedik ve bütün fabrikalarımızda Kastamonu ismi geçiyor. Şimdi ise şehir merkezine çok yakın olan bu fabrikamızı 3 -4 yıl içerisinde başka yere taşımak için girişimlerimiz oldu ve bu girişimler olumlu sonuç verdi. 90 milyon dolarlık bir yatırım ile fabrikamızı başka bir yere götüreceğiz. Taşınabilir makinelerimizi yeni yerimizi götürerek yeni bir teknoloji ile yatırım yapacağız. Bu hizmetler sayesinde Kastamonu´yu dünyanın birçok yerinde tanıttık, tanıtmaya devam edeceğiz. diye konuştu.

Sürekli gelişen teknolojiye paralel yenileşmenin kaçınılmaz olduğunu belirten Koç, ''Buna ayak uyduramayan fabrikalar battı. Fabrikayı 3 -4 yıl sonra taşıyacak olmamıza rağmen, bu geçici süre için 13 milyon dolarlık yatırım yaptık. Çevreyle alakalı 1 milyon dolara filtreleme sistemi yaptık. Halkımız her şeyin en iyisine layık.'' ifadesini kullandı.

Toplantının sonunda, tesiste 2009-2012 yılları arasında çevre ile ilgili yapılan çalışmaları gösteren sunum yapıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.