Kastamonu Üniversitesi turizm de var

01 Aralık 2011 Perşembe 13:33
Kastamonu Üniversitesi turizm de var






Kuruluşunu tamamlayan, bu yıl ilk defa öğrenci kabul eden ve Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu açılış töreni yapıldı. Açılış konuşmasını İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Saim Ateş yaptı. Ateş yaptığı konuşmada, Turizmde Kastamonu Üniversitesi'de var. dedi. Kuzeykent'teki yüksekokul binasında yapılan açılış törenine Vali Erdoğan Bektaş, 22 ve 23. dönem Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sayan, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, öğretim üyesi ve öğrencilerin yanı sıra kamu görevlileri ve öğrenciler katıldı. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulunun turizm sektörüne ara ve üst yönetici elemanlar yetiştirmeyi hedeflediğini anlatan Saim Ateş, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın' ın göreve gelmesiyle, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun öğrenime hazırlanması, öncelikli bir iş olmuş ve yüksekokulumuz 2011-2012 Akademik yılında 1 Doçent, 3 ( Üç) Yardımcı Doçent ve 82 Öğrenci ile 1. Öğretim ve 2. Öğretim olarak iki sınıf halinde eğitim-öğretime başlamıştır. Sayın Rektörümüzün Kastamonu'ya, Kastamonu Turizminin gelişimine en iyi şekilde hizmet etme gayretlerinin belki de en somut göstergelerinden birisi yüksekokulumuzun açılmasıdır. Bizler de seneye iki yeni bölümün açılması için çalışmalarımıza başladık. Önümüzdeki döneme bu iki bölümü yetiştireceğiz. Kendilerine okulum adına, üniversitemiz adına ve Kastamonu adına huzurlarınızda teşekkürlerimi sunmayı bir borç biliyorum Yüksekokulda öğrenim gören öğrencilerin uygulama ve stajlarını rahatlıkla yapabilecekleri Üniversitemize ait Cide'de 44 yatak kapasiteli bir otelin bulunduğunu anlatan Ateş, Ayrıca yaz sezonuna kadar yine Rektörümüzün destekleriyle şehir merkezinde tarihi bir Konakta çok amaçlı Turizm Eğitim ve Uygulama Merkezi açmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Bütün bunlara ilave olarak kendi binamız içerisinde de öğrencilerimizin yerinde uygulama yapabilecekleri bir otel ve restoran katımız bulunmaktadır. Kastamonu'nun bu güne kadar turizmde hedeflediği sonuca ulaşamadığını kaydeden Ateş, İşte bu noktada yüksekokulumuzun; ülkemize ve yöremize kazandıracağı eğitimli iş gücünün etkisi ortaya çıkacaktır. Deyim yerindeyse; yüksekokulumuz, Kastamonu'da turizmin lokomotifi olmaya adaydır. Bunu yaparken de sektörümüzle işbirliği içerisinde kol kola ve omuz omuza Kastamonu'yu olması gerektiği, çoktan hakettiği noktaya taşıyacağız. Bizler Turizm ve otel işletmeciliği bölümü olarak mesleğimizi en iyi şekilde yapmak ve kariyerimizin zirvesine ulaşmak istiyoruz. Hayallerimiz büyük. Ancak Bizimkisi artık hayal olmaktan çok gerçeğe daha yakın. dedi.

YÜKSEKOKULUMUZ TURİZM FAKÜLTESİNE DÖNÜŞECEK
Rektör Seyit Aydın yaptığı konuşmada, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunun kurulduğu bölgenin turizm değerlerine sahip olmasının önemli olduğunu söyledi. Aydın, M.Ö.18. yüzyıldan beri yerleşim yeri olan Kastamonu zengin tarihi, kültürel mirası ve doğal güzellikleri ile de dikkat çekmektedir. Kastamonu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bölgenin ihtiyacı olan turizm sektörünün gelişmesine katkıda bulunarak, çağın getirdiği yenilikleri takip eden, çevreye duyarlı, donanımlı turizmciler yetiştirecektir dedi. Daha sonra konuşma yapan Vali Erdoğan Bektaş, Kastamonu için tam lazım olan bir yüksekokulun açıldığını söyledi. Bektaş şöyle devam etti: Turizm yeni bir kavram 10 yıldır gündemimize girmiş ve öyle bir girmiş ki hayatımızdan çıkmayacak. Turizmi ciddiye almamız gerekir. Sadece turizmle geçinen ve bel bağlayan toplumlar var. Turizmden gelecek uman kesimler var. Çağımız insanı yoğunlaştığı şehir hayatından zaman zaman kaçmak istiyor. Kendisine sakin bir hayat arıyor. Bu ihtiyaç bize turizm kavramını hissettiriyor. Gelecekte daha da vazgeçilmez bir parçamız olacak. Bu yönüyle bu okulumuzun etkinliği bizim için son derece önemlidir. Açılış konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesildi ve kokteyl düzenlendi. Kokteylde Vali Bektaş ve beraberindekiler yüksekokulun kuruluş pastasını kesti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.