Kayıp diye biliniyorlardı, cinayete kurban gitmişler

16 Ekim 2012 Salı 20:52
Kayıp diye biliniyorlardı, cinayete kurban gitmişler






AKSARAY (CİHAN)- Aksaray'da 6 yıl önce aileleri tarafından kayıp müracaatı yapılan 2 kişi, polisin oluşturduğu özel ekibin 3 aylık çalışması sonucunda, başından vurularak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Aksaray'da 2006 yılında aileleri tarafından polise kayıp olarak müracaatında bulunulan Bayram Sevinç (61) ve Abdülaziz Yiğit (38) üzerinde geniş çaplı bir araştırma ve soruşturma başlatıldı. Aksaray Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü, faili meçhul olaylarla ilgili 4 kişilik özel bir ekip kurdu. Ekip ilk olarak 6 yıl önce kayıp olarak bildirilen ve halen bir sonuca ulaşılamayan Bayram Sevinç ve Abdülaziz Yiğit'in dosyasını açtı. Dosyayı inceledikten sonra cinayet olabileceği ihtimali üzerine özel ekip, yaklaşık 3 ay önce başlattığı araştırmada olayla ilgili Bekir A. (56) ve Özcan Y. (51) isimli şahısların maktullerle cep telefonu ile görüştüğünü tespit etti. Bunun üzerine 2 şüpheli üzerinde araştırmalarını yoğunlaştıran ekipler, şahısları aynı zamanda teknik takibe aldı. Yapılan takip ve araştırmanın ardından yeterli delillere ulaşan özel ekip operasyon için düğmeye bastı. Aksaray merkezde bir eve yapılan operasyonda Özcan Y., Şereflikoçhisar'da ise yapılan eş zamanlı operasyonla Bekir A. yakalandı. Sorgulanmak üzere Aksaray Emniyeti'ne götürülen şahıslardan Bekir A. olayı itiraf ederken, her iki şüpheli de bugün Aksaray Adliyesi'ne getirildi. Hakim karşısına çıkartılan her iki zanlı da tutuklanarak cezaevine konuldu.

2006 yılının 5'inci ayında şüpheliler Bekir A. ve Özcan Y.'nin Aksaray'da yaşayan ve hurdacılık yapan Bayram Sevinç ve Abdülaziz Yiğit'i telefonla arayarak hurda olduğunu ve gelip almalarını söylediği, üzerlerinde yüklü para ile hurda almaya giden şahısların o günden sonra kayıp oldukları belirlendi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.