Kentucky'li iş adamları yatırım için Bursa'da

18 Ekim 2012 Perşembe 17:26
Kentucky'li iş adamları yatırım için Bursa'da






BURSA (CİHAN)- Merkezi ABD'de bulunan Dünya Ticaret Merkezi Kentucky eyaleti yetkilileri, Bursa'yı tanımak ve incelemelerde bulunmak üzere Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD)'ni ziyaret etti.

BUGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Fethullah Özkara, Kentucky heyetine BUGİAD'ın yapısı, kuruluş amacı, yaptığı faaliyetler hakkında sunum yaptı.

BUGİAD'ın yıl içinde yurt dışından birçok misafir ağırladığını belirten Özkara, karşılıklı ziyaretlerle dünyaya entegre bir SİAD olduklarını vurguladı. Üyelerinin, daralan ülke pazarından dünyaya açılım içinde olduğunu söyleyen Özkara, çatı kuruluşları TUSKON'un dünya ticaret köprüleriyle ve iş gezileriyle bu açılımı gerçekleştirdiklerini söyledi. Özkara, Bursa'nın bir otomotiv sanayi şehri olmakla birlikte, aynı zamanda tekstil şehri olduğunu ve aynı zamanda Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış, tarihi bir kimliğe sahip olduğunu belirtti.

BURSA'YLA TİCARETİ GELİŞTİREBİLİRİZ

Dünya Ticaret Merkezi Kentucky Yönetim Kurulu Üyesi Robert Brown da önümüzdeki yıl Türkiye'ye yapmayı düşündükleri geniş kapsamlı iş gezisi çerçevesinde, ön inceleme yapmak üzere Bursa'ya da geldiklerini ifade etti. Brown, Bursa'nın ekonomik yapısı, ekonomik teşvikler, altyapı projeleri, yatırım imkânları gibi konularda bilgi almak, Bursa ile Kentucky eyaleti arasında ticaretin geliştirilebileceği noktaları görmek adına geldik. Kentucky eyaleti, ülkenin Detroit gibi sanayi şehirlerine çok yakın konumda bulunmakta ve ticaret için önemli avantajlar sunmaktadır. Bizler, ayrıca, ABD Kentucky eyaletinde yatırım yapmak isteyen Türk iş adamlarına ilgili desteği vermeye hazırız. Kendileri Kentucky'ye geldikleri zaman Dünya Ticaret Merkezi'nde yetkililerle görüşerek, doğru yatırımı yapma adına önemli katkılar alacaklardır. dedi.

Aynı zamanda, Kentucky'deki iş dünyasına Bursa'yı anlatacaklarını söyleyen Brown, yatırım yapmaları için teşviklerde bulunacaklarını da aktardı. ABD olarak, ileri ve yüksek teknolojide otomobil üretimi yaptıklarını söyleyen Brown, Bursa'nın otomotiv konusunda Türkiye için önemli bir şehir olduğunu gördüklerini belirtti.

Toplantıya katılan BUGİAD üyeleri de ABD'li misafirlerine kendi firmalarını tanıttı. Daha sonra Bursa sanayisini anlatan kısa bir tanıtım filmi izleyen heyet, Bursa'nın birçok alanda güçlü bir şehir olduğunu daha iyi fark ettiklerini ifade etti.



CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.