Kılıçdaroğlu: Milletvekilliği dokunulmazlığını halka soralım

11 Aralık 2012 Salı 14:49
Kılıçdaroğlu: Milletvekilliği dokunulmazlığını halka soralım






ESKİŞEHİR (CİHAN)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıklar için halka gitmeyi teklif etti. Kılıçdaroğlu, Referandum yapılması isteniyorsa biz referandum yapılmasına da razıyız. Halka soralım. Halk milletvekilliği dokunulmazlığını istiyor mu, istemiyor mu? Halk karar versin biz de ona uyalım. dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, mide kanaması geçiren kayınbiraderini ziyaret için Eskişehir´e geldi. Kılıçdaroğlu, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bölümü'nde yatan kayınbiraderi ve aynı zamanda üniversitenin Mimarlık Bölümü hocalarından Prof. Dr. Hüseyin Özdağ´ı ziyaret etti. Öğle saatlerinde eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte hastaneye gelen CHP liderini, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP Eskişehir İl Başkanı Erman Gölet karşıladı.

Yaklaşık yarım saat hasta ziyaretinde kalan Kılıçdaroğlu, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada kayınbiraderi Özdağ´ın durumunun iyi olduğunu söyledi. Hastane çıkışında vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, bir vatandaşın bebeğinin durumunu Kılıçdaroğlu´na anlatması üzerine yetkililerden yardımcı olmasını istedi.

DOKUNULMAZLIĞA HALK KARAR VERSİN

CHP lideri ve beraberindekiler daha sonra Kentpark´a geçerek çiğbörek yedi. Çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bizim görüşümüz net. Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıklar kaldırılsın. Biz istemiyoruz. Demokrasilerde olması gereken de budur. Referandum yapılması isteniyorsa biz referandum yapılmasına da razıyız. Halka soralım. Halk milletvekilliği dokunulmazlığını istiyor mu istemiyor mu? Halk karar versin bizde ona uyalım. ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu daha sonra Ankara'ya hareket etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.