Kılıçdaroğlu: O, artık kendi saltanatını kurmak isteyen bir başbakan

19 Aralık 2012 Çarşamba 15:59
Kılıçdaroğlu: O, artık kendi saltanatını kurmak isteyen bir başbakan






ANKARA (CİHAN)- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kuvvetler ayrılığına ilişkin sözlerini sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu, O, artık kendi saltanatını kurmak isteyen, halkı baskılamak isteyen, demokrasiyi sınırlandırmak isteyen bir başbakandır artık. dedi.

MYK sonrası açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, bütün çağdaş dünyanın Türkiye'deki gelişmeleri 'ne oluyor bu ülkeye' diye kaygı ile izlediğini öne sürdü. Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Bir eylem planınız olacak mı bu konuda, yoksa toplumun tepkisini mi bekleyeceksiniz? sorusuna, bekleyecekleri karşılığını verdi.

Başbakan'ın bu açıklamalarının, 'Başkanlık Sistemi'ne geçiş olarak yorumlandığının hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, Kuvvetler ayrılığı ilkesi bütün demokrasilerde, bütün başkanlık sistemlerinde vardır. Eğer öyle yorumlanıyorsa, onlar başkanlık sisteminin de ne olduğunu bilmiyorlar. O daha vahim bir tablo. Bilmediğin konuda konuşmak olur mu? ifadelerini kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.