Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a: Dön aynaya bak, 'bahtsız bedevi'yi göreceksin

06 Kasım 2012 Salı 18:45
Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a: Dön aynaya bak, 'bahtsız bedevi'yi göreceksin






ANKARA (CİHAN)- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın 'bahtsız bedevi' lafını 'terbiyesiz bir açıklama' olarak niteledi. Kılıçdaroğlu, Dön aynaya bak, 'bahtsız bedevi'yi göreceksin. Ama uyarım var, o çöllerde gezerken kutup ayılarına dikkat et. dedi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Ataşehir'de Bülent Ecevit Parkı'nı açtıklarını hatırlatarak, Ecevit'in yüreğinde insan sevgisi, vatan sevgisi olduğunu, onun bir halk adamı olduğunu söyledi. O yurtseverliğini Afyon'un tarlalarına yazdırdı, Kıbrıs'a yazdırdı. Çalışma Bakanlığı yaptığı dönemde grev hakkını getirdi. Ecevit işçilerin haklarını savunurken bugün tam tersi bir tablo var. diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: İlk kez uluslararası bir kuruluş bizim kaygılarımızı kendi raporunda dile getirdi. Ardından Fitch'in bir raporu çıktı. Bugün Erdoğan uçuyor rapor çıktı diye. Acaba o raporu tercüme edip Erdoğan'ın önüne koydular mı? Kesinlikle bilmiyor. O rapor bağımsız bir ülke açısından ayıplarla doludur. Ben notunu yükseltiyorum, ama durumun diğer ülkelerden kötü. Soruyorum neyin karşılığında yükselttiler. Sakın Suriye'ye gireyim deme, o zaman notunu düşürürüm diyor. Siz düşünüyor musunuz Erdoğan neden 15 gündür Suriye'den söz etmiyor. Dün toplantıda söylediklerimin hepsi doğru. Eğer uluslararası bir kuruluş yaptığı derecelendirme ile sana yön vermeye çalışıyorsa, sana ayar veriyorsa sen önce dön de kendini bir sorgula. Önemli şeyler var, eğer diyor, Suriye ile çatışırsan sıcak para gelmez.

Söyledikleri konusunda Başbakan'ın terbiyesiz bir açıklama yaptığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: Bahtsız bedevi lafını kullandı. Libya çöllerinde gezen benim, Arabistan çöllerinde gezen benim. Erdoğan bunları yapan sen değil misin? Dön aynaya bak, bahtsız bedeviyi göreceksin. Ama uyarım var, o çöllerde gezerken kutup ayılarına dikkat et. Fitch'in raporunda bir şey daha var. Allah kimseyi bahtsız bedevi durumuna düşürmesin. Raporda kara para aklama gibi bir ithamla karşı karşıyasın, eğer yasa çıkarmazsan notunu düşürürüm diyor. O kutup ayısını düşünür. 2002'de vatandaşın borcu 6.6 milyar liraydı. 2012'de ise 238 milyara çıkmış. Şimdi sormaz mısınız bu bahtsız bedeviye. Borcu çıktı da geliri n'oldu, 3 kat artmış; borcu ise 35 kat. Caka satıyorsun, IMF'nin borcunu ödedik, eee... Vatandaşın borcuna gelince neden sesin çıkmıyor. Bunları devletin resmi kurumları söylüyor. Her 100 vatandaştan 63'ü 2 günde bir et yiyemiyor. 100 kişiden 50'si borçlarımı öderken zorlanıyorum diyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.