Kış lastiği takmayanlar İstanbul trafiğini kilitledi

Kara kış bugün İstanbul'u adeta esir aldı. Kış koşullarına göre araçlarını hazırlamadan yola çıkanların neden olduğu kazalar gün boyu devam etti.,

31 Aralık 2015 Perşembe 17:19
Kış lastiği takmayanlar İstanbul trafiğini kilitledi






Kış lastiği takmayanlar İstanbul trafiğini kilitledi

Karla mücadele eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kış lastiği ve zincir takmayan sürücülerin duyarsızlığına isyan etti.  Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, etkili olan kar yağışının şehirde ciddi bir problem yaratmadığını söyledi. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun annesi Nuran Develioğlu'nun cenazesine katılan Topbaş, İstanbul'da tek problemin kış lastiği takmayan araçlar olduğunu söyledi.
Kadir Topbaş, " Bir problem olarak şunu gözlemledik. Ticari araçlara kış lastiği uygulaması var ama özel arabalarda yok. Maalesef yer yer özel araçların trafikte ciddi problem çıkardıklarını görmekteyiz. Bu tip havalarda araç kullanmak biraz daha özellik ister. Biz uzun yıllar kar altında yaşayan bir şehir değiliz. Sürüş mesafelerine, görüş mesafelerine, sürate dikkat etmek lazım" diye konuştu. Karayolları bölgesinden zincirleme kaza haberi geldiğin hatırlatan Topbaş, " Dikkat etmek gerekiyor. Bir de vatandaşlar mecbur kalmadıkca toplu taşıma araçlarını tercih etsinler ki kentte daha rahat bir trafik olsun." dedi.
Son Güncelleme: 31.12.2015 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.