KMTSO Başkanı Karaküçük: Önemli olan okul bitirmek değil meslek edinmek

06 Aralık 2012 Perşembe 14:33
KMTSO Başkanı Karaküçük: Önemli olan okul bitirmek değil meslek edinmek






KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, üniversite de önemli olanın sınıf geçmek değil, meslek edinmek olduğunu söyledi. Karaküçük, Üniversite mezunu gençler 'iş beğenmem' gibi bir hataya düşüyor. Kendinizi dev aynasında görerek iş beğenmezseniz, mesleğinizi kendi elinizle reddetmiş olursunuz. dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) öğrencileriyle bir araya geldi.
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve KSÜ işbirliği ile organize edilen Kariyer Günleri programı kapsamında öğrencilerle buluşan Karaküçük, iş dünyasının zorluklarını ve fırsatlarını öğrencilerle paylaştı.
En büyük sermayenin heyecan ve gayret olduğunu vurgulayan Karaküçük, En büyük güç, kendi içimizdeki bilgi ve heyecandır. Heyecanını kaybeden insan, üzerindeki cilayı kaybeden metal parçası gibidir. dedi.
Öğrencilerin kariyer basamaklarını sırayla çıkması gerektiğini ifade eden Karaküçük Önemli olan sınıf geçmek değil, meslek edinmektir. İşinizdeki hassasiyetiniz, bilgi birikiminiz ve mesleğinizdeki detayları öğrenme hissiniz, çalışma ahlakınız çok önemli değerlerdir. Biz sanayiciler, kalifiye ve ara eleman ve bununla birlikte heyecanlı insan bulamamaktan şikayetçiyiz. Bugün üniversite mezunu arkadaşlar işe hemen şef, müdür olarak başlamak istiyorlar. Siz şu anda kariyer yolculuğunuzun başındasınız. Diplomalarınız, o mesleği tam olarak bildiğinizin belgesi değildir. Mesleğinizin başındasınız, kendi mesleğinizde hiçbir işi küçümsemeden en alttan büyük bir heyecanla çalışmaya başlamalısınız. Böylece düşündüğünüz hedeflere ve mesleğinizin en üst noktasına kadar gidebilme idealinize kavuşabilirsiniz. diye konuştu.

Üniversite mezunu gençlerin 'iş beğenmem' gibi bir hataya düştüklerini de dile getiren Karaküçük şöyle konuştu; Kendinizi dev aynasında görerek iş beğenmezseniz, mesleğinizi kendi elinizle reddetmiş olursunuz. Bu sizin hayatınız için çok büyük bir kayıp olur. Çalışma ortamındaki eğitim ve tecrübe çok önemli. Yabancı dil çok önemli. Bilişim teknolojisini çok iyi takip etmelisiniz. Sürekli dünya değişiyor, meslekler değişiyor ve bir değişim süreci yaşanıyor. Kendisini değişime en hızlı adapte eden firmalar ve insanlar, en hızlı büyüyen firmalar ve insanlar olacaklardır.

Programda bir konuşma yapan KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hanifi Öksüz ise öğrencilere, Sizlere tavsiyem, hiçbir zaman doğduğunuz yeri, ülkenizi ve elinizdeki şartları küçümsemeyin dedi. Türkiye´nin en büyük ilk 500 şirketi arasında 4, ikinci 500 firması arasında ise Kahramanmaraş´a ait 4 şirketin bulunduğunu söyleyen Öksüz Şehrimizde 28 sanayi tesisimiz var. Bu başarıyı yakalamanın sırrı, takım ruhu içerisinde çalışmak. Sizlerin de buna çok önem vermesi gerekiyor. Ortak aklı bulup, uyum içerisinde çalışmalısınız. İçinizden bu uyuma liderlik edecek kişiler seçmelisiniz. Artık ben yok, biz var. Siz büyüdükçe çalışanlarımız da büyür ifadelerini kullandı.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.