Kobani'den kaçış başladı, siviller Türkiye'ye geliyor

ABD uçaklarının gece başlattığı IŞİD'e yönelik saldırılardan sonuç alınamadı. Kürt gruplar ve IŞİD arasında çatışmaların yaşandığı Kobani'nin yakın bir zamanda IŞİD'in kontrolüne geçebileceği iddia edildi.

07 Ekim 2014 Salı 14:35
Kobani'den kaçış başladı, siviller Türkiye'ye geliyor






Kobani'den kaçış başladı, siviller Türkiye'ye geliyor

Terör örgütleri arasında kanlı hesaplaşmanın yaşandığı Kobani IŞİD kontrolüne geçiyor. ABD uçaklarının gece başlattığı IŞİD'e yönelik saldırılardan sonuç alınamadı. Kürt gruplar ve IŞİD arasında çatışmaların yaşandığı Kobani'nin yakın bir zamanda IŞİD'in kontrolüne geçebileceği iddia edildi. Kobani'den sivillerin tahliyesine başlandığı öğrenildi.

Kobani’nin doğusuna giren Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) üç bölgede kontrolü sağladığı belirtiliyor. Bu bölgelere bayrak diken örgütün, Kobani'ye güneybatıdan 50 metre kadar girdiği ifade ediliyor.

ABD"nin önderlik ettiği koalisyona bağlı olduğu düşünülen savaş uçakları, bu sabah kentin batısındaki IŞİD mevzilerini vurdu.
 
Dün kentten çoğu kadın ve çocuk 2 bin kişinin tahliye edilmesinin ardından Kürtlerin sözcülerinden Mustafa Bali, bütün sivillerden, Kobani'nin terk edilmesinin istendiğini söyledi.
 
Suriye'deki Kürt kenti Kobani hakkında bir yetkili, "Kobani her an düşebilir" açıklamasında bulundu.

IŞİD MEVZİLERİ BOMBALANDI

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait jetler tarafından Kobani’deki IŞİD mevzileri bombalandı.

Kobani’de IŞİD ile YPG arasındaki şiddetli çatışmalar sürerken, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait jetler, öğle saatlerinde IŞİD mevzilerini havadan bombaladı. 3 ayrı noktayı bombalayan jetler, bölgeden ayrıldıkları sırada Kobani’den dumanlar yükselmeye başladı. Sınırın Türkiye tarafındaki vatandaşlar ise saldırıları çıplak göz ve dürbünlerle izledi.

Kobani’deki yerel kaynaklar, bombardımanda bazı IŞİD mensuplarının öldüğünü öne sürdü.
Son Güncelleme: 07.10.2014 14:41
Anahtar Kelimeler:
Kobani Düştü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.