Kobani'ne IŞİD'e bayraklı tuzak,

Türkiye sınırından izlenen çatışmalar sırasında bazı binalara çekilen IŞİD bayraklarının tuzak olduğu idida edildi. Terör örgütü PKK yandaşları IŞİD'in Kobani kenar mahallelerinde durdurulduğunu açıkladı

08 Ekim 2014 Çarşamba 11:27
Kobani'ne IŞİD'e bayraklı tuzak,






Kobani'ne IŞİD'e bayraklı tuzak,

Terör örgütlerinin savaş alanına dönen Kobani'de çok sayıda PKK'lının intihar eyleminde kullanıldığı ortaya çıktı. YPG-PYD'nin IŞİD militanlarını tuzağa düşürmek için şehir merkezinde bazı binalara IŞİD bayrağı çektiği iddia edildi. Haber Türk Gazetesi'nde Zülfikar Ali Aydın imzasıyla bugün yer alan habere göre Kobani’ye üç cepheden 5 bin silahlı militanla saldıran IŞİD ile PYD arasında kenar sokaklarda çatışmalar sürüyor.  PYD’nin 20 gündür şehrin dışında tutmaya çalıştığı IŞİD stratejik bazı noktaları ele geçirmeye başlayınca PYD taktik değiştirdi. IŞİD, Türkiye sınırına paralel olarak yarım hilal şeklindeki Kobani’yi kuşatınca, PYD ilk 15 gün örgütü şehre sokmamaya çalıştı. Ancak bu sürede onlarca köyü kaybetti. IŞİD’in ağır silahlarına havan, omuzdan atılan roket ve doçkalarla yanıt vermeye çalışan PYD IŞİD mevzilerine sızamayınca taktik değişikliğine gitti.

İNTİHAR EYLEMLERİ BAŞLADI

PYD, önce şehir merkezinde ‘Asayiş’ olarak hafif silahlarla görev yapan Kobani sakinlerini sınırdan silahsız olarak Türkiye’ye gönderdi. Şehirde sadece PKK’nın dağ kadrosundan çoğu Suriyeli ve Türkiye vatandaşı olan 1500 kişinin kalması yönünde karar alan PYD, şehir savaşına hazırlandığını ‘Stalingrad’ örneğinde olduğu gibi ölene kadar direneceklerini duyurdu. Sonra da IŞİD mevzileri ile tanklarına karşı intihar eylemlerine başladı. İlk intihar saldırısını Arin Mirkan yaptı ve saldırıda iddiaya göre 30’dan fazla IŞİD’ciyi öldürdü.

ZIRHLI IŞİD’E KARŞI BAYRAKLA TUZAK KURDULAR

Haftalardır kentin güneyindeki Miştenur ve doğusundaki Girekani mevzilerini elinde tutmak için direnen ancak başaramayan PYD, bu tepeleri IŞİD’e bırakarak şehrin dış mahallelerine çekildi. PYD, IŞİD’i kente davet edip, ‘intihar ve fedai eylemleri’ hazırlığı yaptı. Kentin dış mahallelerine IŞİD’in tank ve zırhlı araçlarını bertaraf etmek için bombalı tuzaklar yerleştirdi. Şehir savaşı başlayınca IŞİD kentin dış mahallelerine girdi. PYD, Kobani’nin doğu cephesinde saldıran IŞİD’çileri yanıltmak için bir binanın çatısına IŞİD bayrağı dikti. Bir grup IŞİD’ci bu bölgeden şehrin dış mahallesine girince bombalı tuzağa yakalandı. Bu saldırıda 50’den fazla IŞİD’cinin öldürüldüğü belirtildi. Şehir savaşının başladığı son 2 günde 100’den fazla IŞİD’cinin öldürüldüğü, çatışmalarda yaklaşık 50 YPG’linin de hayatını kaybettiği belirtildi.
Son Güncelleme: 08.10.2014 11:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.