Koca Dehşeti; Boandığı eşi bu hale getirdi

Eşleri tarafından öldürülen kadınlardan biri de ben olmak istemiyorum: Bu sözler Zeliha E.'ye ait. Eski eşi öldüresiye dövdü, oğlunu da alarak kaçtı.

12 Ocak 2016 Salı 02:06
Koca Dehşeti; Boandığı eşi bu hale getirdi






Koca Dehşeti; Boandığı eşi bu hale getirdi


Aydın'ın Didim İlçesi'nde, 28 yaşındaki Zeliha E. boşandığı eşi tarafından dövüldükten sonra, mahkemenin velayetini kendisine verdiği oğlunu kaçırdığını ileri sürüp, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Didim Kibele Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasıyla Zeliha E.'ye destek verip, kadına şiddeti protesto etti.

Didim'de yaşayan Zeliha E., bir arkadaş ortamında Murat K. ile tanıştı. İkili, 4 yıllık arkadaşlıklarını nikah masasına taşıdı. Çiftin, bu evlilikten şu an 3.5 yaşındaki bir erkek çocukları oldu. Ancak, ilk zamanlar iyi giden evlilikleri, iddiaya göre Murat K.'nın eşine şiddet uygulamasıyla kabusa dönüştü. Genç kadın, 5 yıl evli kaldığı Murat K.'dan geçen 29 Aralık'ta boşandı. Mahkeme, tek çocuklarının velayetini ise annesine verdi.

Mahkemenin kararında baba Murat K.'nin de her ayın ilk Cumartesi günü saat 10.00 ile Pazar günü saat 17.00 arasında çocuğunu görmesini karara bağladı. Mahkemenin kararı gereği geçen 2 Ocak'ta oğlunu alan Murat K., belirtilen sürenin sonunda geri götürmedi. Bunun üzerine Zeliha E., boşandığı eşinin evine gidip, çocuğunu almak istedi. İddiaya göre, Murat K., çocuğu vermek istemeyince tartışma çıktı. Zeliha E.'yi döven eden Murat K., çocuğunu da alarak ortadan kayboldu. Boşandığı eşi tarafından dövülüp edilip, çocuğu kaçırılan Zeliha E., kaldırıldığı Didim Devlet Hastanesi'nde, bir gün süren tedavisinin ardından taburcu edildi. Soluğu savcılıkta alan Zeliha E., Murat K.'dan şikayetçi oldu. Polis, Murat K.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

KADINLARDAN DESTEK

Didim Kibele Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi yaklaşık 40 kişi, bugün Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak Zeliha E.'ye destek verdi, kadına şiddeti protesto etti. Grup adına yapılan açıklamada, "2015 yılında 303 kadın öldürüldü. Bu kadınların yarıdan fazlası evli ve çocuklu kadınlar. Kadın cinayetlerinde ve kadına şiddette giderek artan bir tablo var. 2013 yılında 237, 2014 yılında ise 294 kadın öldürüldü.

Didim'de geçen 31 Aralık'ta Sultan Sarı, boşandığı eşi tarafından bıçaklanarak katledildi. Biz kadınlar, bunun üzüntüsünü yaşarken, 3 Ocak'ta bu defa Zeliha E. yine boşandığı eşi tarafından sokak ortasında saldırıya uğramış, öldüresiye darp edilmiş, çevredeki vatandaşların müdahalesi ile kurtarılabilmiş, çocuğu kaçırılmıştır."

'ÖLDÜRÜLEN KADINLARDAN BİRİ DE BEN OLMAK İSTEMİYORUM'

Zeliha E. ise "Her gün bir yerlerde kadın cinayetinden bahsediliyor. Bunlardan biri de ben olmak istemiyorum. Benim çocuğum daha 3.5 yaşında. Bana bir şey olursa, ona kim bakacak? Çocuğumu da kendimi de ailemi de bundan kurtarmak istiyorum. Çocuğumu gören veya nerede olduğunu bilen herkesten yardım bekliyorum. Çocuğumun bulunmasını ve adaletin yerine gelmesini istiyorum" dedi.

Son Güncelleme: 12.01.2016 02:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.