Koca dehşeti yüzünden 2 gün mezarda yatmış

Kocasının uyguladığı şiddet korkusu yüzünden iki gün boyunca mezarlıkta yatıp kalktığını anlatan kadın, yetkilileri hayrete düşürdü

04 Ağustos 2014 Pazartesi 05:46
Koca dehşeti yüzünden 2 gün mezarda yatmış






Koca korkosu yüzünden 2 gün mezarda yatmış

KOCA dayağı, kadına yönelik şiddet, koca dayağı yüzünden mezarlığa girdi

Kadınlara yönelik şiddetin, kabalığın sınırları aştığı Türkiye'de kan donduran olaylar, dinleyenleri dehşete düşürüyor. Kocasının uyguladığı şiddet korkusu yüzünden iki gün boyunca mezarlıkta yatıp kalktığını anlatan kadın, sığındığı Mor Çatı Derneği'nin kayıtlarına girdi. Mor Çatı Derneği'ne başvuran bir kadın, sığınacak yer bulamadığı için mezarlıkta 2 gün sabahladığını söyledi.

ÇOCUKLARIYLA EVDEN KOVULDU

Kadınların resmî kurumlara başvuru sebepleri, Mor Çatı Derneği'nin hazırladığı raporda gözler önüne serildi. Kadınlar en çok psikolojik ve fiziksel şiddetten şikayetçi. Ayrıca, sığınacak yer bulamadığı için mezarlıkta 2 gün sabahlayan kadınlardan, çocuğuyla evden kovulduğu ve bir süre sokakta yaşamak zorunda kalan hamile kadınlara kadar birçok başvuru raporda yer alıyor. 2013 yılı içerisinde 986 kadın sosyal, 509 kadın hukuki, 378 kadın sığınak ve 110 kadın da ekonomik destek için derneğe danışmış. Kadınlar, en fazla yasal haklarını, hangi kurumlardan ne tür destekler alabileceklerini sormuş. Dernek geçen yıl 1853 kadına destekte bulunmuş.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.