Konyaspor'dan TFF'ye şike başvurusu

09 Temmuz 2011 Cumartesi 17:15
Konyaspor'dan TFF'ye şike başvurusu







Konyaspor Kulübü, futbolda şike iddialarına yönelik yürütülen soruşturmanın bir an önce başlatılması ve 2011-2012 sezonu başlamadan iddialarla ilgili karar verilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) resmi başvuruda bulundu.

Konyaspor Gençlik Kulübü Derneği imzalı yapılan başvuruda, şunlar kaydedildi:

''Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma ve devamında açılacak olan dava, Ceza Mahkemesi Kanunu hükümlerine tabidir. Ceza yargılamasının uzun süreceği de kamuoyunun malumudur. Sürekli müsabaka yapılıyor olması, yılın hemen her gününün tespit edilen takvim içeriğine göre dolu olması, transfer döneminin devam ediyor olması, 2011-2012 sezonunun başlamasına çok az zaman kalmış olması ve Avrupa kupalarına katılacak takımların bildirilmesi gibi birçok sebeple spor yargılamasının uzun sürmesi mümkün değildir. Bu anlamda Futbol Federasyonu iddialar hakkında bir an önce harekete geçmeli ve gereken soruşturma derhal başlatılmalıdır. Mevzuatımız bu konuda tartışmaya yer bırakmayacak şekilde TFF'yi yetkili kılmıştır.''

-''SÜPER LİG TALEBİ''-

Mevzuat hükümlerinin şike ve teşvik primi iddialarıyla ilgili ceza yargılaması devam ederken TFF'nin, yargı sonucunu beklemeden kendi kurul ve kurallarıyla karar vermesi gerektiğini açıkça ortaya koyduğunun savunulduğu açıklamada şu görüşlere yer verildi:

''Futbolumuzun üzerine düşen bu lekenin en kısa sürede kaldırılması için en büyük görev TFF'ye düşmektedir. Federasyon, mevzuat ve uluslararası futbol kurallarının kendisine verdiği yetkiyi derhal kullanmalı, soruşturma başlatmalı ve karar vermelidir. Konyaspor'un öncelikli beklentisi, iddiaların asılsız çıkması ve futbolun üzerindeki kara bulutların dağıtılması yönündedir. Suç sabit görülürse, suçtan zarar görenlerin yani mağdurların da tespit edilmesi ve zararlarının giderilmesidir. Kamuoyunda yapılan tüm tartışmalar şampiyonluk ve Avrupa kupalarına hangi takımların katılacağı yönündedir. Oysa iddialar arasında; 2010-2011 sezonu sonunda küme düşen takımların menfaatini doğrudan etkileyen müsabakaların da olduğu görülmektedir.''

Açıklamada, soruşturmanın bir an önce başlatılması, 2011-2012 sezonu başlamadan iddialarla ilgili karar verilmesi, 2010-2011 sezonunda Süper Lig'de şike yapıldığı ve teşvik primi verildiğinin sabit görülmesi ve ilgili kulüpler hakkında bir alt lige düşürme cezası verilmesi durumunda ise; Konyaspor'un mağduriyetinin giderilmesi ve bu kapsamda 2011-2012 sezonunda Süper Lig'de mücadele etmesi yönünde karar verilmesi istendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.