Köprülü: Yerli hayvancılığı desteklemek bizi dışa bağımlılıktan kurtarır

18 Ekim 2012 Perşembe 17:32
Köprülü: Yerli hayvancılığı desteklemek bizi dışa bağımlılıktan kurtarır






TEKİRDAĞ (CİHAN)- Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu üyesi ve CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Türkiye'yi hayvancılıkta dışa bağımlı hale gelmekten kurtarmanın nihai çözüm yolunun, yerli hayvancılık ve besiciliği desteklemekten geçtiğini söyledi.

Meclis Çevre Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı Şahbaz köyündeki angus çiftliğinde incelemelerde bulundu.

Çiftlikteki incelemeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Bizlere bu konuda Trakya'dan, Tekirdağ'dan, Çorlu'dan ve çevre köylerdeki bölge halkından bir çok şikâyet geldi. Biz de bu şikâyetler ile ilgili geldik ve bölgede incelemelerde bunduk. Trakya'nın çok önemli çevresel sorunlarından olan angus çiftliğimizi gezdik. Çevre Komisyonu üyeleri olarak özellikle gözlemlediğimiz şu; buradan birkaç kilometre ötede 300 bin nüfuslu bir kent var. Ne yaparsanız yapın, bu çiftlikte ne kadar ıslah, iyileştirme yapılırsa yapılsın, kente bu kadar yakın bir yere bu çiftliğin kurulması sebebiyle kent halkının şikâyetleri hiçbir zaman bitmez. Bir defa bu koku hiçbir zaman bitmez. Eğer yapılacaksa bile daha kırsala bir yere yapmak lazım. dedi.

Buradaki sıkıntının, Türkiye'deki yerli hayvancılığı bitirip, ithalata bağımlı hale getiren anlayışta olduğunu belirten Köprülü, İncelemelerimizin sonunda bunları rapor haline getirip, kendimizin de üyesi olduğu çevre komisyonuna ileteceğiz. Bu noktadaki eksikliklerin giderilmesine çalışacağız. Türkiye'deki yerli hayvancılık desteklense yerli besicilik desteklense, ithalata bağımlı bir halden kurtarılsa Türkiye'deki bu koşullar hiç yaşanmayacaktı. Belki biz de bu sıkıntılarla ilgili burada yer almayacaktık. Ama sorunun en nihai çözümü yerli hayvancılığı, yerli besiciliği desteklemek ve Türkiye'yi hayvancılıkta dışa bağımlı hale getirilmesinden kurtarmaktır. açıklamasını yaptı.

Angus çiftliği gezi ve incelemesine TBMM Çevre Komisyonu'nun CHP'li üyeleri Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Çanakkale Milletvekili Mustafa Serdar Soydan, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, İstanbul Milletvekili Melda Onur, Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, firma sahibi Nurettin Yıldırım ve basın mensupları katıldı.

Çevre Komisyonu üyelerinin bugün ve yarın Tekirdağ'daki gezi ve incelemelerine devam edeceği bildirildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.