Korsan kitaplar gizli matbaada basılmış

18 Ekim 2012 Perşembe 17:32
Korsan kitaplar gizli matbaada basılmış






İSTANBUL (CİHAN)- Başakşehir'de sanayi sitesindeki bir iş yerine operasyon düzenleyen polis, korsan kitap imalathanesini ortaya çıkardı. Polis ekipleri baskında iş yerindeki gizli bölmeyle karşılaştı. Dolapla kapatılan odaya giren ekipler gizli bölümün matbaaya dönüştürülerek korsan kitap basıldığını gördü.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerine gelen bir ihbar üzerine çalışma başlattı. Bugün saat 15.00 sıralarında Başakşehir'de bir sanayi sitesine operasyon düzenleyen ekipler, iş yerinindeki gizli bölmeleri ortaya çıkardı. Dolapları kenara çeken polis gizli bölme ile karşılaştı. Dolabın arkasındaki yolu takip eden ekipler, içerde bir matbaa olduğunu tespit etti. Bu gizli bölmede yapılan aramada 10 bin korsan kitap, 125 bin taslak ve 60 bin kitap kapağı bulundu. Zanlıların ikinci kattaki gizli bölmede işlemi tamamlanan kitapları teleferik sistemiyle kamyonete yükledikleri de belirlendi.

Eş zamanlı olarak Maltepe, Fatih ve Eyüp'te de tespit edilen adreslere yapılan baskınlarda da çok sayıda korsan kitap ve taslak ele geçirildi. Gün içinde yapılan operasyonlarda 50 bin korsan kitap, 300 bin taslak ve 60 bin kitap kapağı ele geçirildi. Soruşturma kapsamında 3 kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.