Kozinoğlu ile Eymür'ün ifadeleri istenecek

17 Aralık 2011 Cumartesi 08:58
Kozinoğlu ile Eymür'ün ifadeleri istenecek







Ergenekon ana davasında tutuklu sanık Doğu Perinçek'in taleplerini değerlendiren mahkeme, 12 Kasım 2011 tarihinde cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonucu ölen Odatv sanığı Kaşif Kozinoğlu'nun savunmasını istedi. Aynı taleple ilgili olarak emekli MİT mensubu Mehmet Eymür'ün geçtiğimiz günlerde Ankara'da yürütülen soruşturma kapmasında verdiği ifadenin de istenmesi karara bağlandı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen Ergenekon ana davasında taleplerin değerlendirilmesi için duruşmaya yaklaşık 5 saat ara verildi. Mahkemenin aldığı karar, Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese tarafından okundu.

Tutuklu sanık Doğu Perinçek'in, "Mehmet Eymür Ankara'da geçtiğimiz günlerde verdiği ifadesinde Tansu Çiller ile birlikte İsrail'e gittiğini söyledi. Bu konu, kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Kozinoğlu'nun, mahkemeye sunduğu savunması ile ölmeden ence yazdığı savunmasında da ayrıntıları ile anlattığını duyduk" şeklindeki ifadesi ile ilgili olarak bir dizi karar alındı. Mahkeme, Kozinoğlu'nun her iki savunmasının da Odatv davasına bakan İstanbul 16. Ağır Ceza mahkemesinden, emekli MİT mensubu Mehmet Eymür'ün bir soruşturma kapsamında verdiği ifadesi ise soruşturmayı yürüten Ankara özel yetkili cumhuriyet savcılığından istenmesi karara bağlandı.

Mahkeme ayrıca sanık Doğu Perinçek'in 2006 yılında faili meçhul cinayetler kapsamında Cumhurbaşkanına verdiği ve TBMM Susurluk Araştırma Komisyonuna iletilen 5 bin 600 sayfalık klasör suretinin de istenmesine karar verdi.

İlk görülecek olan duruşmada Sinan Berberoğlu ile Talip Doğan Karlıbel'in tanık olarak dinlenmesine de karar veren mahkeme, bu tanıkların ardından da gizli tanık Dilovasının dinlenmesine hükmetti. Tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin reddi ile tutukluluk hallerinin devamına karar verilen duruşma, 19 Ocak 2012 tarihine ertelendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.