Kozlu şehidini uğurladı: 5 kişi terörü lanetledi

Dağlıca'da şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal Zonguldak Kozlu'da 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

16 Mayıs 2016 Pazartesi 15:18
Kozlu şehidini uğurladı: 5 kişi terörü lanetledi






Kozlu şehidini uğurladı: 5 kişi terörü lanetledi


Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Tunahan Kartal, Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'nde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Şehit Tunahan Kartal'ın cenazesi önce Topbaşı Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Burada dua edildi, helallik alındı. 22 yıl önce boşandığı eşi İstanbul'a gidince o zaman 2 yaşında olan oğlunu tek başına büyüten 49 yaşındaki Bağdagül Bozkurt, gözyaşlarına boğuldu. Boşandıktan sonra evlenmeyen ve hayatını oğluna adayan Bağdagül Bozkurt, cenaze aracından indirilmeyen oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü. Hayattaki tek çocuğunu kaybetmenin acısını yaşayan Bağdagül Bozkurt'u yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin kız arkadaşıi Berna Kaçakçı da evin önünde gözyaşı döktü.

ŞEHİT ANNESİ ACISINI PAYLAŞTI

Ardından şehit Tunahan Kartal'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, ilçe merkezindeki kaymakamlık binası önüne götürüldü. Şehidin annesi burada da gözyaşı döktü. 26 yıl önce oğlu Cengiz Akpınar, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde şehit olan 74 yaşındaki Fadime Akpınar da cenazeye katıldı. Koltuk değneğiyle ayakta durabilen Fadime Akpınar, aynı acıyı tekrar yaşadı. Şehidin tabutuna sarılarak bir süre ağlayan Akpınar, daha sonra anne Bağdagül Bozkurt’un yanına gitti. İki şehit annesi birbirine sarılarak ağladı.

CENAZEYE 5 BİN KİŞİ KATILDI

Cenaze namazına Vali Ali Kaban, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, 3’üncü Jandarma Tugay Komutanı Tuğgenaral Birol Şimşek, Kara Harp Okulu Dekanı Tuğgeneral Kerem Acar, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cenaze namazının ardından şehit Tunahan Kartal’ın cenazesi askerlerin omuzlarında kalabalığın arasından cenaze aracına taşındı. Cenaze aracı ilçeden çıkarken kalabalık Türk bayrağı açarak 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganı attı. Şehidin cenazesi Ereğli'de toprağa verildi.

"HAYALİ EVLENMEK VE ANNESİNE EV ALMAKTI"

Göreve 2 yıl önce Hakkari Dağ Komando Bölüğü'nde göreve başlayan şehit Tunahan Kartal'dan geriye, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta kız arkadaşı Berna Kaçakçı ile birlikte çektirdiği fotoğraflar kaldı. Şehit Kartal'ın, 14 Şubat 2015’deki Sevgililer Günü’nde ilişkilerinin başladığını kız arkadaşıyla birlikte çektirdiği mutluluk fotoğrafını Facebook'ta paylaşarak ilan ettiği görüldü. Cenazeye katılan şehidin silah arkadaşları, Tunahan Kartal'ın en büyük hayalinin kız arkadaşıyla evlenmek ve annesine bir ev almak olduğunu söyledi.

"İŞİNİ ÇOK SEVİYORDU"

Şehidin teyzesinin eşi Ramazan Duyar, Tunahan Kartal'ın Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu 2’nci sınıftayken okulu bırakarak askere gittiğini söyledi. Enişte Duyar, şöyle dedi:
"Elektirikçi dükkanım var. Kendisine asker dönüşü dükkanımın başına geçmesini istedim. Dönüp gelmesini istedim. 'Ben asker olacağım' dedi. 'Dükkanı devredeyim sana' dedim istemedi. İşini çok seviyordu. Yaklaşık 1 ay önce izne gelmişti. Kız arkadaşı vardı, kızın ailesi de daha yeni yeni öğreniyordu birlikteliklerini. Nasip değilmiş. Babasının yokluğunu hissettirmemeye çalıştık. Tunahan babasıyla görüşmüyordu. Babasının izini kaybettik. Uzmanlığa giderken güvenlik soruşturmasında babasının İstanbul'da olduğunu öğrenebilmiştik. Bu sadece PKK'nın işi değil, dış güçlerin de parmağı vardır. Akıllı olmak lazım. Bu PKK silahı nereden alıyor?"

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.