KPSS 2010 skandalı: 51 kişi daha gözaltında

KPSS soru hırsızlarına yönelik 24 ilde yeniden operasyon düzenlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında 51 kişi daha gözaltına alındı.

30 Mart 2016 Çarşamba 09:29
KPSS 2010 skandalı: 51 kişi daha gözaltında






KPSS 2010 skandalı: 51 kişi daha gözaltında

Türkiye'yi sarsan KPSS skandalı soruşturmasında 24 ilde operasyonlar yeniden başladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen KPSS soruşturması kapsamında 24 ilde 51 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.



Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın 2010'daki KPSS sorularının usulsüz sızdırılması ve kopya iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında 24 ilde 8'i kadın 51 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerden 30'unu gözaltına aldı. Şüphelilerden 21'inin ise firari olduğu, bu kişilerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 230 kişi hakkında "Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kurucusu, yöneticisi olmak, resmi belgede sahtecilik ve kamu zararına dolandırıcılık" suçlarından dava açmıştı.

 
Son Güncelleme: 30.03.2016 19:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.