KPSS'de elle aramaya tepki

09 Temmuz 2011 Cumartesi 13:11
KPSS'de elle aramaya tepki






Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) sabah oturumu sınavı sona erdi.
Sınavlara katılan memur adayları KPSS 2010 skandalının intikamının alınırcasına sıkı arama uygulamasının "Sıkıcı ve bunaltıcı" olduğundan şikayetçi.


KOPYACILAR ATANDI, ATANAMAYANLAR GEZİYOR

KPSS 2010 skandalının ardından yaşanan süreçte, yapılan operasyonlarda suç üstü yakalananların bile serbest bırakıldığından yakınan memur adayları, her sınav öncesi yapılan aramalar geçmişte yapılan hataların, haksızlıkların üstünü örtmeye yaradığını söyledi.

YARIM MİLYONA YAKIN ADAY YARIŞTI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) gerçekleştirilen sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da saat 9.30'da başladı. Sınava 474 bin 184 aday katıldı.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adaylar, sınavın başlama saatinden önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulundu.

Adaylar, sınav salonuna Sınava Giriş Belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaportları kontrol edilerek alındı.

Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okudu ve ilgili oturumda cevaplanacak test için kullanılacak sınav evrakı ile içinde kalem, silgi bulunan kutular dağıtıldı.

Adaylara sabah oturumunda Genel Yetenek, Genel Kültür ve Yabancı Dil testlerinden sorular yöneltildi. Yabancı Dil testi isteğe bağlı olarak yanıtlandı. Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin cevaplandırılması için 120 dakika, Yabancı Dil testinin cevaplandırılması için ise 60 dakika süre verildi.

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin süresi bittikten sonra soru kitapçıkları ve cevap kağıtları toplandı ve koruma altına alınarak paketlendi. Yabancı Dil testi uygulanan salonlarda bu teste geçilirken ara verilmeyerek, bu testin soru kitapçığı/cevap kağıdı poşeti dağıtıldı, cevap kağıdı ile ilgili işlemler bittikten sonra sınavın bu bölümü başlatıldı.

KPSS'nin eğitim bilimleri testi sınavı ise öğleden sonraki oturumda, saat 14.30'da başlayacak.

BURSA'DA SICAKLAR ETKİLEDİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da yapılan KPSS'de, binlerce memur adayı ter döktü. 
  Öğretmenlik ve A grubu kadrolar için bugün yapılan ve yarın yapılacak olan sınavlara 474 bin 184 adayın katılacağı öğrenildi. İmtihanlar bugün iki oturum halinde yapılırken, yarın da iki oturum yapılacak. Bursalı memur adayları da bir yılın emeğini heba etmemek için sınav merkezlerine koştu. Sınava girecek adayların büyük kısmı kimlik ve güvenlik kontrollerinin zamanında yapılabilmesi için sınava girecekleri binanın kapısında erkenden hazır bulundu. 
  Sıkı bir üst aramasından geçirilen adaylar, sınav giriş belgeleri ve nüfus cüzdanları kontrol edilerek içeri alındı. Salon başkanının sınavda uyulacak kuralları adaylara okumasının ardından, imtihan için gerekli evrak ile içinde kalem ve silgi bulunan kutular adaylara dağıtıldı. 
  Saat 09.30'da başlayan sınava geç kalan bazı adaylar ise 15 dakikalık gecikme süresine yetişebilmek için koşmak zorunda kaldı. Bütün emeklerinin boşa gitmemesi için koşuşturan adayların aileleri ise sınav salonlarının dışında bekledi. Bazı aileler, dışarıda dua edip Kur'an okuyarak çocuklarına manevi destekte bulundu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.