Kurbanları sertifikalı kasaplar kesecek

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:07
Kurbanları sertifikalı kasaplar kesecek






KIRIKKALE (CİHAN)- Tarım İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim ve Kırıkkale Müftülüğü'nün iş birliği ile Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurban kesim kursunda 15 kursiyer teorik ve uygulamalı eğitim görüyor. 20 saat teorik, 20 saat uygulamalı eğitim alan kursiyerler, gösterdikleri performans sayesinde göz doldurdu.

Kursiyerler, Kırıkkale Mezbahası'nda kurban kesim işlemini dakikalar içinde yaparak işlerinde usta olduklarını gösterdi. Kursiyerler Halk Eğitim Müdürü Osman Kara ve usta kasaplar ile belediye veterinerinin gözetiminde iki küçükbaş ve bir büyükbaş hayvanı kuralına göre keserek kurs süresince edindikleri teorik bilgiyi izleyicilere göstermeye çalıştı.

Halk Eğitim Müdürü Osman Kara, Kurban Bayramı'nda vatandaşların kurbanlarını sertifikalı kasaplara kestirmelerini istedi. Kara, Kırıkkale'de her sene böyle programlar yapıldığı, kurban kesimi ile ilgili fazlaca bir sorun yaşanmadığını söyledi.

Kara, konuşmasının devamında şu ifadeler yer verdi; İlimizde baktığımız zaman şu an 40 bin büyükbaş, 100 bin küçükbaş hayvan bulunuyor. Kurban kesecek vatandaşlar, kurbanlarını buradaki kursiyerlere rahatlıkla emanet edebilir. Pazar günü sona erecek kursumuzda büyükbaş hayvan yarım saatte kesip parçalanıyor. Yeni alınacak kanun ile büyükbaş hayvanların kesimhanelerde kesilmesi zorunlu kılınacak. Büyükbaş hayvan 80 TL, küçükbaş hayvanı ise 35 TL'ye keseceğiz. Komisyon kararı ile bu kesinleşti.

Vatandaşların kurban ile ilgili her türlü konuda veteriner hekimden bilgi alabileceklerini öne süren Kara, kurban bayramına yaklaştığımız şu günlerde pazarlarda artışın yaşanacağını bildirdi. Kara, Kurban pazarlarımızda veterinerler görev yaparak, hasta olan kurbanların satılmaması için gereken işlemi yapacak. Vatandaşlar kurban alırken, bası hususlara dikkat etmelidir. Kurban olacak hayvanın özelliklerini iyi bilmelidir. diye konuştu.

Halk Eğitim Müdürlüğü olarak, bu tür kursların devam edeceğini belirten Kara, talep doğrultusunda kursların sürdürüleceğini ifade etti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.