Kürdistan yazılı forma Kiraz ilçesini karıştırdı

Üzerinde Kürdistan yazılı bir formayla çektirdiği fotoğrafı Sosyal Medya'da paylaşan L.D. adlı genç ve ailesi artan baskılara dayanamadı İzmir'in Kiraz ilçesini terk etti.

20 Nisan 2016 Çarşamba 19:14
Kürdistan yazılı forma Kiraz ilçesini karıştırdı






Kürdistan yazılı forma Kiraz ilçesini karıştırdı

Üzerine giydiği formada Irak IKDP yönetiminin bayrağı bulunan gencin bu fotoğrafı İzmir Kiraz ilçesini karıştırmaya yetti. L.D adlı genç, Kürdistan yazılı formayla çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşınca adeta linç kampanyası başlatıldı. İzmir'in Kiraz İlçesi'nde 19 yaşındaki L.D., 'Kürdistan' yazılı formayla çektirdiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşınca, işyerinin önünde protesto gösterisi yapıldı. Şikayet üzerine gözaltına alınan L.D. sevk çıkarıldığı adliyede serbest kaldıktan sonra yakınlarıyla birlikte ilçeden ayrıldı.

ÇALIŞTIĞI İŞ YERİNE TÜRK BAYRAKLARI AZILDI

Kiraz'ın Sabit Arlı Caddesi üzerinde unlu mamuller satışı yapılan bir işyeri bulunan L.D., arkadaşlarıyla birlikte 'Kürdistan' yazılı formayla fotoğraf çektirdi, bunu sosyal medya hesabından paylaştı. Fotoğrafı görenler, L.D.'ye tepki göstermeye başladı. Sosyal medya üzerinden haberleşen bir grup, L.D.'nin işyeri önünde buluştu. Burada Türk bayrağı açan grup protestoya başlayınca ilçede gerginlik tırmandı.

Bunun üzerine polis, şikayet üzerine L.D.'yi gözaltına aldı. Terör propagandası yapma suçlamasıyla adliyeye sevk edilen L.D., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kiraz Güvenlik Büro Amiri Gökhan Nacioğlu, L.D. ve ailesiyle görüştüğünü, ailenin olayın büyümemesi için ilçeden ayrılmaya karar verdiğini söyledi.
L.D ve yakınlarının bu gelişmelerin ardından Kiraz'dan ayrıldığı belirtildi.

 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.