Kürkcü sendikaları PKK'nın öğretmen kaçırmasıyla ilgili açıklamaya çağırdı

18 Ekim 2012 Perşembe 15:40
Kürkcü sendikaları PKK'nın öğretmen kaçırmasıyla ilgili açıklamaya çağırdı






ANKARA (CİHAN)- BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, PKK'nın Iğdır'da öğretmen kaçırmasıyla ilgili eğitim sendikalarının açıklama yapabileceklerini söyledi.

BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkcü ve Muş Milletvekili Demir Çelik ile Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek Milli Eğitim Bakanlığı'nın '10. Sınıf Tarih Ders Kitabı' ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toplantı sonrasında basın mensupları milletvekillerine Iğdır'da terer örgütü PKK tarafından kaçırılan öğretmenler ve bu olaya vatandaşların gösterdiği tepkiyi sordu. BDP Mardin Milletvekili Erol Dora bu olayla ilgili bilgiye sahip olmadığını ifade ederken, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkcü ise bu konuyla ilgili bilgi sahibi olmaya gerek olmadığını belirterek, öğretmenlerin en alt düzeydeki kamu görevlileri olduğunu söyledi. Öğretmenlerin kendilerine verilen müfredat çerçevesinde hareket ettiklerini aktaran Kürkcü, Öğretmenler ders kitaplarının içeriğinden sorumlu olan kişiler değiller. Ders kitaplarını ve müfredatı öğretmenler hazırlamıyor. Dolayısıyla eğitimle ilgili ya da silahlı tartışmanın içinde öğretmenlerin olması gerekmez. Bence eğitim emekçileri sendikaları da bu konudaki düşüncelerini söyleyeceklerdir. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.