Libya'da gaz kesildi, halk Türk yapımı elektrikli ocaklara yöneldi

24 Ağustos 2011 Çarşamba 11:54
Libya'da gaz kesildi, halk Türk yapımı elektrikli ocaklara yöneldi






Akel Elektrikli Ev Aletleri gaz kesintilerinin yaşandığı ülkeye elektrikli ocak satışlarını rekor seviyede artırdı. Libya'da yaşanan iç savaş sonrasında gaz kesintilerinin arttığını söyleyen şirketin genel müdür yardımcısı Yaşar Gümüşoluk, "Son iki ayda 30 bin elektrikli ocak siparişi aldık. Siparişlerin önümüzdeki dönemde de devam etmesini bekliyoruz." dedi.
Elektrikli ocak alanında Çinli firmalarla büyük bir rekabet içinde olduklarını belirten Gümüşoluk, Libyalıların, daha ucuz Çin ürünü yerine Türk malını tercih ettiklerini vurguladı. Bunun iki nedeni olduğunu ifade eden Gümüşoluk şöyle devam etti:
"Birinci neden ürün kalitemiz ve servis hızımız. Bu talep patlaması dönemsel bir durum ve bu konjonktürde çok hızlı davranıp ihtiyacı karşılamak gerekiyordu. Biz çok kısa sürede üretim programlarımızı revize ederek siparişlerin yüzde 60'ını teslim ettik. Rakip Çinli firmalarsa uzun teslim sürelerinde iş yapma kabiliyetine sahip. Bu konuda Türkiye'nin lojistik konumu da elimizi güçlendiriyor. İkinci nedense Libyalıların Türk kuruluşlarını yakından tanımaları. Türk kuruluşları 30 yıldan bu yana Libya'da iş yapıyor. Libya'daki altyapı yatırımlarının ve müteahhitlik hizmetlerinin çoğunda Türk firmalarının imzası var. Onlar bizi çok iyi tanıyor, biz de onların iş yapış şeklini iyi biliyoruz. Bu nedenle Çinli rakiplerimize karşın bizi tercih ettiler."

FIRIN TALEBİ ÇOK YÜKSEK
Libya'ya elektrikli ocağın yanı sıra fırın da sattıklarını belirten Yaşar Gümüşoluk, "Daha geniş aile yapısına sahip olan Libyalılar 45 litre hacmindeki büyük fırınları tercih ediyor. Davul fırın da kullanan Libyalılar daha çok ekmek ve çörek pişiriyorlar." diye konuştu. Yaşar Gümüşoluk, bu yıl üretecekleri 200 bin adet fırının yüzde 60'ını 30'a yakın ülkeye satacaklarını sözlerine ekledi. 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.