Maden mühendisi, şirket müdürünü dinamitle rehin aldı

Bartın'da maden mühendisi Murat Pir, 2007'de işten çıkarıldığı özel maden işletmesine beline bağladığı dinamit lokumları ile girerek şirket yöneticisini rehin aldı

08 Eylül 2015 Salı 17:15
Maden mühendisi, şirket müdürünü dinamitle rehin aldı






Maden mühendisi, şirket müdürünü dinamitle rehin aldı

Maden mühendisi eski işyerine dinamitle girip müdürü rehin aldı

Bartın'da maden mühendisi Murat Pir, 2007'de işten çıkarıldığı özel maden işletmesine beline bağladığı dinamit lokumları ile girerek şirket yöneticisini rehin aldı

Amasra haberleri, Amasra dinamitle rehin aldı, Murat Pir, Maden Mühendisi Murat Pir


BARTIN'ın Amasra İlçesi'nde maden mühendisi 27 yaşındaki Murat Pir, 2007'de işten çıkarıldığı özel maden işletmesine beline bağladığı dinamit lokumları ile girip Genel Müdür Yardımcısı Selim Şenkal'ı rehin aldı. Şenkal, yaşanan arbedede Murat Pir'in elinden kurtulurken, kendisini odaya kilitleyen mühendis 1 saat süren çabayla ikna edildi.

Olay, 500 maden işçisinin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle grevde olduğu Hema Enerji ve Maden Ticaret A.Ş.'nin idari binasında meydana geldi. Tarlaağzı Köyü'ndeki maden şirketinde 2004- 2007 yılları arasında çalışan mühendis Murat Pir, öğle saatlerinde beline bağladığı 5 dinamit lokumu ile binaya girdi. Pir, iddiaya göre işveren ve sendika yöneticilerinin toplu sözleşme görüşmelerini sürdürdüğü toplantı salonuna girip belindeki dinamitleri göstererek Genel Müdür Yardımcısı Selim Şenkal'ı rehin aldı. Murat Pir, Selim Şenkal'ı alıp odasına götürdü. Burada yaşanan arbedede Murat Pir'in elinden kurtulan Selim Şenkal, diğer personel ile birlikte binayı terk etti.

KENDİSİNİ ODAYA KİLİTLEDİ

İkinci kattaki odaya kendisini kilitleyen Murat Pir, pencereye çıkıp, grev yapan aşağıdaki işçilere, "Ben sizin için ölmeye geldim" diye bağırdı. Bu sırada jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri işletmeye geldi. Murat Pir'in ağabeyi Ahmet Pir, pencereye çıkan kardeşini eylemini bitirmesi için ikna etmeye çalıştı. Ahmet Pir, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur ve şirket Genel Müdür Yardımcısı Selim Şenkal daha sonra Murat Pir'i ikna etmek için binaya girdi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmeler sonunda ikna edilen Murat Pir, binadan çıkarıldı. Murat Pir, Albay Aktemur'un makam aracına bindirildi ve ifadesi alınmak üzere götürüldü.
Son Güncelleme: 08.09.2015 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.