Mahmur Kampı düştü mü?

Terör örgütü IŞİD militanları Türkmen katliamını sürdürürken bu kez Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelere doğru yürüdü

07 Ağustos 2014 Perşembe 16:00
Mahmur Kampı düştü mü?






Mahmur Kampı düştü mü?

Erbil'de son durum, Irak'ta son durum, Kuzey Irak'ta son durum, Mahmur Kampı düştü mü?

Terör örgütü IŞİD militanları'nın Irak'ta ilerleyişi sürüyor. Erbil'e doğru ilerleyen IŞİD'li teröristlerin son hedefi Mahmur. Erbil'e bağlı Mahmur'da 3 bin dolayında Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı mülteci Kürt bulunuyor. BM gözetimindeki kampı savunmak için peşmergeler yoğun çaba sarfediyor. CNNTürk muhabiri katıldığı canlı yayında, kampın IŞİD militanlarının ele geçtiğine dair haberlerin geldiğini söyledi.

ANF, MAHMUR'U ORTAK GÜÇLER SAVUNUYOR

Terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinen ANF ise bugün geçtiği haberde Mahmur çevresinde yoğun çatışmaların sürdüğünü duyurdu. Haberde HPG, YJA STAR'a bağlı güçlerin, dün akşamdan itibaren çatışmaların yoğunlaştığı Mahmur bölgesine ulaştığını kaydeden ajans  Mahmur Mülteci Kampı ve bölgedeki köylerin tümü tahliye edildiğini iddia etti. Ajans bu konuda geçtiği son haberde çatışmaların Mahmur Kampı'na 15 KM yakınında sürüyor. Hamam Ali, Suska, Guera ve Dugura köyleri ve çevresinde Peşmerge güçleri ile IŞİD çeteleri arasında yoğun çatışmalar yoğunlaşarak devam ediyor. Bu bölgedeki çatışmalarda Irak merkezi hükümeti havadan IŞİD'in kullandığı güzergahı vuruyor. Peşmerge güçlerinin bugün öğleden sonra Mahmur'a yakın bazı bölgelerdeki mevzilerden geri çekildiği açıklandı.

IŞİD'li katillerin Türkmen, Kürt, Yezidi yerleşim birimlerinde katliamlara varan uygulamalarından kaçan onbinlerce kişinin akın ettiği Erbil'de ise durum gergin. CNNTürk muhabiri katıldığı canlı yayında Erbil'den kaçışların arttığını haber verdi.

KERKÜK'TE BOMBALI SALDIRI

Bu arada Irak'ın Kerkük kentinde IŞİD saldırılarından kaçanlara saldırı düzenlendi. Kerkük'ün Tisin mahallesinde, Şii Türkmen sığınmacıların kaldığı Hüseyniye önünde bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu 14 kişi öldü.

YEZİDİLER TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Terör örgütü IŞİD'in saldırdığı Sincar (Şengal) bölgesinde yaşayan Yezidiler, can korkusuyla taşıyabildikleri eşyalarını alarak bölgeden kaçışlarını sürdürüyor.

Kuzey Irak’ın Zaho kentinde toplanan Yezidilere Silopi’deki taksi şoförleri de destek vererek, ücretsiz olarak Habur Sınır Kapısı üzerinden Silopi otogarına gelmelerini sağlıyor.

Günde 1000'e yakın Iraklı vatandaşın giriş yaptığı Habur Sınır Kapısı'nda, son günlerde büyük yoğunluk yaşanıyor. Yolcu yoğunluğundan ötürü otobüs firmaları önünde uzun bilet kuyrukları oluşuyor. Otogarlarda bekleyen ve maddi durumu iyi olmayan Iraklı Yezidiler’e otogardaki firma çalışanları yiyecek ve içecek yardımında bulunuyor. Şengal’deki saldırılardan kaçan bir Yezidi'nin yalın ayak olduğu dikkat çekti.

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.