Malatyalı iş adamları Senegal´e çıkarma yaptı

11 Aralık 2012 Salı 13:53
Malatyalı iş adamları Senegal´e çıkarma yaptı






MALATYA (CİHAN)- Malatya Aktif İş Adamları Derneği (MAKİAD) üyesi iş adamları, Senegal´in başkenti Dakar´da düzenlenen Türkiye Senegal İş Forumu´na katıldı.
MAKİAD Genel Sekreteri Şaban Bol, 7 kişilik işadamı heyetiyle İş Adamları Federasyonu(ANFED) tarafından düzenlenen Türkiye Senegal İş Forumu´na katıldıklarını belirtti. İş forumuna İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan´ın da katıldığını aktaran Bol, ziyaretin iki ülke işadamları açısından mevcut bağları kuvvetlendirdiğini söyledi.
Bol, iş forumuna TUSKON, ANFED ve Yavuz Selim Türk Okullarının çok büyük katkı sağladığını, iki ülke arasındaki 10 milyonluk ticaret hacmi 100 milyon dolara çıktığını dile getirdi.
Senegal gezisine katılan işadamlarından Aykent Optik´in sahibi Yasin Aydoğan, Senegal´in inşaat ve tarım alanında yatırım beklediğini bu alanda yatırımcı çekmeye çalıştığını belirterek, ülkenin iş adamlarına kazandıracağı, iş hayatına katma değer katacağı önemli bir pazar olduğunu anlattı.
Nil Gıda Genel Müdürü Mehmet Türkoğlu da MAKİAD´ın yürüttüğü yurt dışı gezilerin yararlarını önümüzdeki süreçte ekonomik verilere yansıyacağını belirtti.
Pehlivan Gıda'nın sahibi Hüseyin Çığrık ise Bisküvi ve gofret alanında üretim yapan bir firma olarak, Senegal´den çok etkilendim. Sektörle alakalı önemli girişimlerde bulunduk. Çok yararlı bir gezi oldu, ikili görüşmelerle bağlantılar kuruldu, ekonomik bağlantılar sağlandığı takdirde, Senegal Fransız sömürgesinden kurtulacaktır dedi.
Sonsöz Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Er de yıllarca Fransa´nın sömürdüğü Senegal´in keşfedilmesi gereken bir ülke olduğunu ifade etti. Senegal gezisinin çok verimli geçtiğini anlatan Er, Ekonomik ilişkilerin sıkılaştırılması için gerekli görüşmeler sağlandı. Önümüzdeki günler, her iki ülke adına önemli gelişmelere gebedir. 1998´de 7 öğrenciyle eğitim öğretime başlayan Yavuz Selim Türk Okulları bugün 2 bin öğrenciyle eğitim öğretim hayatını sürdürmektedir. Senegal´in geleceği bu okuldan mezun olan öğrencilere bağlıdır. Bu öğrenciler gittiği yerlerde etkisiyle ülkesinin Fransız sömürgesinden kurtulmasına vesile olacaktır. dedi.
Akkoza Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Kaba, bu tür yurt dışı gezilerle Müslüman ülkelerle sıcak temas kurmanın çok önemli olduğunu savundu.
Demirel Ziraat´in sahibi Tamer Demirel ise Müslüman ülkeler arasında öne çıkan Senegal´in yer altı zenginliklerinin gözden kaçırılmaması gerektiğini belirterek, bu tür gezilerin ülke ekonomisine girdisinin artacağını düşündüğünü bildirdi.
Global İletişimin sahibi Hüseyin Arslan da iletişim bakımından çok zayıf kalan Senegal´in bu sektörde ilerlemesi adına gerekli girişimlere hazır olduklarını kaydetti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.