Maltepe ve Ataşehir'de PKK terörüne lanet yürüyüşü

İstanbul Anadolu yakasında Maltepe ve Ataşehir'de küçük grupların başlattığı yürüyüş kitlesel eyleme dönüştü...

08 Eylül 2015 Salı 00:27
Maltepe ve Ataşehir'de PKK terörüne lanet yürüyüşü






Maltepe ve Ataşehir'de PKK terörüne lanet yürüyüşü

İstanbul Anadolu yakasında Maltepe ve Ataşehir'de küçük grupların başlattığı yürüyüş kitlesel eyleme dönüştü...

İstanbul Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi'nde bir araya gelen küçük bir grubun başlattığı 'Teröre hayır' eylemi, çevredeki vatandaşların katılımıyla yaklaşık bin kişiye ulaştı.

Saat 21.00 sıralarında Ferhatpaşa Meydanı'nda toplanan yaklaşık 40 kişi, ellerinde bayraklarla terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak

Yeni Çamlıca Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Grubu gören vatandaşlar, yürüyüşe otomobilleri ile konvoy yaparak destek verdi. Yeni Çamlıca Mahallesi'ne ulaşıldığında, yaklaşık 70 otomobilin oluşturduğu konvoyda bulunan göstericiler sloganlar atarak tekrar Ferhatpaşa Mahallesi'ne geldi.

Necmettin Erbakan Parkı'nda bir süre bekleyen grup, polis ekiplerinin uyarısı ile eyleme son verdi. Otomobil sürücüleri de korna çalarak eylemin yapıldığı parktan ayrıldı.

MALTEPE'DE EYLEM...

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında 16 askerin şehit olması üzerine, CHP Maltepe İlçe Gençlik Kolları üyeleri Maltepe Meydanı'nda eylem yaptı.

Saat 19.00 sıralarında Maltepe Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, ellerinde çeşitli pankartlarla, "Savaş var, savaşı başlatanlar belli" sloganı atarak, Dağlıca'daki terör saldırısını protesto etti.

Göstericiler, Maltepe Meydanı yanındaki Bağdat Caddesi'nin yol ayrımında kaldırıma oturarak eylemlerini yaklaşık 1 saat kadar devam ettirdi.

Grup daha sonra Beşçeşmeler Meydanı'na doğru sessiz yürüyüş yaptı. Meydanda yapılan basın açıklamasında, "Diktatörlerin gözünde ölümlerin hiçbir önemi yoktur. Halkın gariban çocukları ölmüş, 400 vekil olsaydı ölmezdi! Her gün askerlerimiz şehit oluyor, 400 vekil olsaydı kan akmazdı! Ama bizler elleri kanlı olanları unutmayacağız, bizler faşist dikta rejimi karşısında boyun eğmeyeceğiz ve sıra bize geldiğinde sokaklarda kurşunlansak dahi, bu ülkeyi sizin kanlı ellerinize bırakmayacağız" denildi.
Son Güncelleme: 08.09.2015 00:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.