Manavgat'ta 754 kişi 172 bin lira buzağı desteği aldı

16 Ekim 2012 Salı 20:49
Manavgat'ta 754 kişi 172 bin lira buzağı desteği aldı






ANTALYA (CİHAN)- Antalya'nın Manavgat ilçesinde 754 yetiştirici, 172 bin lira buzağı desteği aldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, suni tohumlama yaptıran ve 20 gün içinde kayıt yaptıran yetiştiricilere 75 lira buzağı desteğinde bulunuyor. İlçede buzağı desteğinden kayıt altına alınan 2 bin 298 buzağı yararlandı.

Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel, buzağı desteğinden yararlanacak olan yetiştiricilerin doğumdan sonra 20 gün içinde kayıt yaptırması gerektiğini söyledi. Bakanlığın, tohumlama ile dünyaya gelen buzağılara destekleme yaptığını belirten Tuncel, buzağı desteğinden yararlanmak isteyen buzağı yetiştiricilerin 20 gün içinde kayıt yaptırarak kurumlarına başvuruda bulunmalarının yeterli olacağını kaydetti.

20 gün içinde kayıt yaptırmayan ve suni tohumlama dışında doğan buzağıların desteklemeden yararlanamadığını belirten Tuncel, buzağı destek ve anaç sığır desteklerinin her yıl kasım ve aralık aylarında yapıldığını söyledi.

Tuncel, Yetiştiriciler, buzağı desteklemelerinden yararlanabilmeleri için doğum sonrası 20 gün içinde gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine gelerek kayıtlarını yaptırması gerekir. 20 gün içinde kayıt olmazsa buzağı desteğinden yararlanamaz. diye konuştu.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.